Џеј Рамадановски је био један од најпознатијих певача на нашим просторима.

Фото: АТА имагес

 

Његови хитови свима су добро познати, а засигурно ће се преносити с коленом на колено.

Оно што је занимљиво је да je неке од његових најлепших песама написао Џејев брат од тетке, Исо Леро Џамба. Балада "Успео сам у животу" једна је од њих.

Он је био познати дорћолски дон.

Џамба је нестао је пре 28 година. Поледњи пут виђен је у раним јутарњим часовима испред коцкарнице “Лондон” на углу Кнеза Милоша и Краља Милана, после туче на шестом спрату Београђанке.

ФОТО: Фејсбук / Легденде деведесетих/Н. Параушић /ата

 

Његово тело никада није нађено, али сматра се мртвим.

Кобног јутра 23. септембра 1992. године Исо је припит дошао у коцкарницу на шестом спрату “Београђанке” коју је тада обезбеђивала агенција “Делије”, а чији је власник био Аркан. Већ на излазу из лифта Џамба се, наводно, сукобио са жестоким вратарима. Није хтио да плати улазницу, а после краће препирке пљунуо је Арканову слику.

Као по команди, момци из обезбеђења претукли су Иса. Снежана Леро, Исина супруга, тужила је касније суду четворицу Арканових људи који су, тврди она, претукли и у непознатом правцу одвезли њеног Џамбу.

Још увек се на улици препричава да је наводно гомила Арканових Делија/Тигрова претукла до смрти Џамбу рукама, ногама и кундацима пушака, стрпали га у гепек и одвезли у Ердут где су га узидали у темеље Пејине бензинске пумпе.

Фото: Н. Параушић

 

Историја сукоба између Џамбе и Аркана потиче, како су навели они упућени у окршаје деведесетих, из Казнено-поправног дома за малолетнике у Ваљеву.

Једина позната туча коју је Аркан имао у животу наводно је била управо са Џамбом који је тада победио у дуелу, оставивши Аркану ожиљак на лицу.

Прича се да му Аркан касније то није заборавио.

Џеј  је Џамби био брат од тетке. Како се прича, Џамба је Џејев велики хит “Успео сам у животу” написао док је био у затвору.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".