Младенци тако рачунају на дебље коверте од сватова и често праве аранжман са ресторанима да их исплате по завршетку славља. Маријана И. (26) из Лесковца није ни слутила да ће на крају дана свог венчања толико плакати.

С обзиром на то да је незапослена, она и њен супруг Младен дуго су вагали колико и какво свадбено весеље да направе. У помоћ су прискочили родитељи обе стране, па су, рачунајући на госте широке руке, били ту негде - кнап са парама. Ипак, једна коверта оставила ју је у сузама.

- Ни слутила нисам да ћу на крају дана свог венчања толико плакати. Младен и ја смо, када смо све госте испратили кућама, сели са кумовима да прегледамо поклоне и исплатимо газду ресторана и музику, а онда сам угледала коверту на којој је руком било написано "За моју Мару..." Препознала сам одмах рукопис свог деке Светозара, а и он је једини који ми је тако тепао од кад сам била мала. Отворила сам коверту и имала шта и да видим - прича ова млада жена дрхтавим гласом.

Фото: Профимедиа

 

Тада ју је сва суровост, на коју тако млада и неискусна није још навикла, погодила право у срце и душу. У коверти је, наиме, затекла новчаницу од 100 динара. И једну цедуљицу...

- Злато декино, ја сам данас најсрећнији и најпоноснији човек на свету, јер гледам како моја крв, оно мало чупе које сам цупкао на коленима, постаје самостална жена и ствара своју породицу. Поклонио бих ти цео свет када бих могао, али не могу, немам више... Оволико сам одвојио, са жељом да купиш себи једну чоколадицу.

Фото: Профимедиа

 

- Знаш ону, коју сам ти куповао увек кад те сачекам из вртића или после школе, или када је требало да те подмитим да урадиш домаћи на време? Поједи је сутра, после свих ових торти и колача, и остани увек оно моје невино дете, а твој дека ће, дао Бог, дочекати и твоју децу. Волим те највише на свету - писало је дрхтавим рукопис на обичном парчету папира.

Знала је, наставља Маријана, да декина пензија није велика и да често саставља крај са крајем, али се сада осетила пораженом.

- Ни ја нисам имала посао, али сам одлучила да ћу сву своју снагу убудуће усмерити само на то да се што пре запослим и да могу да помогнем свом деки. А чоколадицу сам купила одмах ујутру и била ми је дража од свих свадбених поклона које смо добили - завршила је она.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: