Након што се упутио у главни град Србије да купи аутомобил, неименовани Хрват остао је у шоку када га је српска породица угостила као најрођенијег. Како је објаснио, дочекан кафом, колачима и мезама, испраћен је у још већем домаћинском стилу. Због свог искуства каже, да нема већих домаћина од Срба.

- Дошао сам из Хрватске у Београд пре пар месеци да купим ауто. Договор је био доћи и погледати ауто те купити или не купити. Дошао сам око 12. Људи су ме дочекали са кафом, колачима, платом са свим могућима шункама и сиревима. Стварно смо се испричали и људи су предобри. Нисам приметио ни тон неке мржње према мени јер сам Хрват (није сигурно до тога јер купујем ауто и они добијају новац).

- Након што смо мало појели, провозао сам круг и одлучио да ауто купим. Након што сам му дао новац он мени све потребне документе и кључеве, морао сам остати још јер је његова жена спремила ручак за све а да ја то нисам ни знао. После ручка ја лагано назад за Загреб.

Фото: М. Анђела

 

- Стварно овако нешто нисам још доживео код нас у Хрватској. Суседи најбољи сте и нема вам равних!!! - написао је он на друштвеној мрежи Редит.

Колико заправо генерално нема мржње међу Србима и Хрватима, говоре коментари који су се нашли испод ове објаве.

"Хрват неки који је био на концерту са мном је мислио да ће га појести људождери чим крочи на наше тло. Годину дана касније дошао мотором у Србију са породицом да изблеји", "Хаха, насмејао си ме. Пре 15 година путујем ја за Задар. Сам сам у аутобусу и први пут у Хрватску. И ја сам мислио да ће кад сиђем на станици да ме развуку од батина ако само чују како причам и одакле сам. А у ствари опуштени ликови у Задру скроз... чак се и конобарица одушевила кад је чула да сам Нишлија. Иначе ово са клопом ти је скроз нормална ситуација и у Нишу", "Из неког разлога Хрвати мисле да их ми мрзимо што није тачно. Никога још нисам упознао да је мрзео Хрвате", "Обрни окрени, сви смо људи на крају дана", "Види прика, ја летујем у Хрватској сваке године задњих 20 година, и често сам тамо аутом са српским таблицама, и никад нисам доживео неку неугодност", били су само неки од коментара испод објаве Загрепчанина.

БОНУС ВИДЕО: