1. Буди искрен

Према Матеју 5:37, Исус нас учи да будемо и останемо поштени у свакој фази нашег живота. То нам говори да је одговор или "да" или "не", и да је све што је изнад тога зло. Када живот дотакне дно, заборављамо ко смо заправо. Често кренемо на пут тражења одговора, али, на разочарање, заборављамо која су питања била, због чега долазимо у ситуацију са неподношљивим последицама. Увек постоји начин да превазиђемо наш страх од смрти, наше зле сопствености и друштвене проблеме.

Све у свему, морамо бити искрени према свима, посебно према себи. Исусово учење наглашава важност да наше речи и дела буду усклађени једни с другима. Без обзира на то шта доживљавамо, начин на који се носимо са тим показује наш карактер, јер нас поштење држи подаље од греха, који нас постепено извлаче из лоших времена и померају нас на место где припадамо.

2. Воли све

Волети све Према Матеју 22:39, Исус нас учи да ширимо љубав према својим добронамерницима као и према непријатељима, као што он такође наглашава у овом делу Луке 6:27. Када ствари не иду онако како желимо, постајемо себични у извесној мери. Уместо да признамо своје грешке, које су биле у нашој контроли, ми кривимо друге.

Фото: Википедија

 

Током Исусове службе, болесни и сиромашни људи су сведочили о његовој љубави и наклоности. Ако бисте било коју религиозну особу питали "Шта је Исус учио?", вероватно би рекли да је прво важно Исусово учење веровати у Бога. Волети све је друга важна Исусова лекција. Волети друге одржава вас позитивним и смиреним. На крају, схватите коме можете да се обратите и како вам они могу помоц́и да изађете из ситуације.

3. Не буди похлепан

Према Матеју 6:24, Исус нас учи колико је важно поштовати богатство. Али не би требало да прелазите своју границу и стално размишљате о новцу. Ако то урадите, то вас може довести у невоље. Када патимо кроз финансијску кризу, ретко погрешно тумачимо вредност новца, не процењујемо ситуацију и преиспитујемо се како смо уопште доспели овде. Исусово учење говори о љубави према Богу, а не о новцу.

Пошто не можете бити лојални ни једном и другом, ваша опсесија новцем не води нигде осим на тешка и узнемирујућа места. Исус вас учи да будете свесни моћи новца и да поштујете важне заповести како бисте своје животне проблеме решили на време.

Фото: архива Новости

 

4. Контролиши своје речи

Према Матеју 5:22, Исус нас на суптилан начин учи да морамо пазити на своје речи јер нас лоше расположење може довести у још гору зону ако не користимо одговарајуће речи. Када ствари крену на југ, постајемо параноични; у најгорем сценарију, често говоримо злобне ствари само да бисмо се ослободили свог беса. Исус жели да будемо пуни љубави и поштовања према другима, не само својим држањем већ и говором, који ствара или прекида дубљу везу.

Понекад људи дођу у ваш живот да вам понуде искрену помоћ. Непознавање правих и гледање са висине на њих може бити грешно. Било да су то ваши поступци или речи које излазе из ваших уста. Бити оптимистичан и понизан је нешто што морате научити, јер је то једно од Исусових духовних учења.

5. Немој изгубити себе

Према Матеју 16:26, Исус нас учи да не губимо душу да бисмо нешто стекли. Без обзира шта или ко су, никада не мењајте свој унутрашњи мир. Света књига Библије каже да ништа на свету није толико достојно као ви. Када се видимо на рањивом месту, често гледамо са висине на себе и губимо контролу. Али ми смо склони да заборавимо да постоји Бог који је супериорнији и који нас тестира у разним ситуацијама, бацајуц́и подједнако добре и лоше ствари.

Неки стихови у светој књизи односе се на Божје присуство у нашим животима. Можете тражити помоц́ кроз молитве, напеве и рецитације, које ц́е вам показати различите начине. Његове лекције имају значајна места у разним стиховима, књигама, па чак и у историји сликарства. Међу њима, ових пет је највреднијих који могу помоц́и било коме да савлада све препреке и баријере.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".