Шпански тенисер Рафаел Надал одустао је од учешћа на Аустралијан опену због проблема са повредом.

"Здраво свима, током мог последњег меча у Бризбејну имао сам мали проблем са мишићем који ме је, као што знате, забринуо. Кад сам стигао у Мелбурн, имао сам прилику да урадим магнетну резонанцу и микро посекотину на мишићу, не на истом делу где сам имао повреду и то је добра вест. Тренутно нисам спреман да се такмичим на највишем нивоу у мечевима на три добијена сета. Летим назад у Шпанију, да се лечим и одморим", написао је Надал на друштвеним мрежама.

Шпанац је изразио жаљење што неће играти у Мелбурну и захвалио се свима на огромној подршци.

"Напорно сам радио током године за овај повратак и као што сам увек спомињао мој циљ је да за три месеца будем на свом најбољем нивоу. У оквиру ових тужних вести за мене што нисам у могућности да играм пред невероватном публиком у Мелбурну, ово није толико лоша вест и сви остајемо позитивни у погледу еволуције у овој сезони. Заиста сам желео да играм овде у Аустралији и имао сам прилику да одиграм неколико мечева који су ме учинили срећним и позитивним. Хвала свима на подршци и видимо се ускоро".

 

 

Подсетимо, Надал је после годину дана паузе заиграо на турниру у Бризбејну. Забележио је две победе, а онда је у маратонском мечу против Џордана Томпсона осетио бол у горњем делу бутине, у висини кука који му је правио огромне проблеме. Затражио је медицински тајм-аут, али је успео да заврши меч.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".