Легендарни рокер Бора Ђорђевић који је пропутовао пола света испричао је како се прославља Божић на различитим меридијанима, укључујући и Словенију где тренутно живи.

Певач истиче да је у дому Ђорђевића слична атмосфера као и код већине људи.

- Класично је. Дођу гости, наравно, буде печеница. А, увек буде и нека добра прича.

Бора се присетио једног Божића из времена када је живео у САД, као и једне живописне приче тамошњих гастарбајтера - смешне и трагичне.

Фото: АТА имагес

 

 

- Имам једну добру Божићну причу. Један наш човек живео је напољу, у Америци, и слави Божић. Како ће, шта ће, дошло му друштво из краја, из домовине. Свега има, ал’ нема печенице. Фрка. Има пића колико треба, пију људи и сети се он… Каже гостима да ће сада да донесе печеницу и заиста се врати за пола сата са живим јагњетом. Прикољу јагње јадно, поједу га, попију све што се попити могло. Поједу јагње до последње коске и легну, поспавају. Негде у 10 ујутру сутрадан неко куца на врата. Бунован и поспан домаћин отвара. Дошле две старије госпође из пет шопа да виде како се јагње снашло у новој средини. (Бора жмури) Јако тужна Божићна прича.

Фото: АТА имагес

 

 

То је једна од прича са божићних окупљања у САД, а Бора последњих година живи у Словенији.

- Класично. Има нас Срба доста који живе у Словенији. И наравно несложни су. Има 24 различита српска удружења, док се сви остали друже. Тако да смо организовани класично српски.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: