Питање је увек да ли ће се прогноза и остварити, али ако погледамо радарске снимке, заиста се чини да треба да се спремимо за велико захлађење.

На сајту Време и радар прецизно, из сата у сат, показују како се време мења, тј. шта можемо да очекујемо од сутра. По свему судећи, Божић ће бити кишовит, температура ће пасти у односу на претходне дане, а крајем дана са запада стиже и снег. Снежне падавине, означене розе бојом, потом се шире Србијом.

НЕДЕЉА 17 САТИ:

Фото: vremeradar.rs принтскрин

 

 

НЕДЕЉА 21 САТ:

Фото: vremeradar.rs принтскрин

 

 

НЕДЕЉА 00 САТИ:

Фото: vremeradar.rs принтскрин

 

 

ПОНЕДЕЉАК 5 САТИ:

Фото: vremeradar.rs принтскрин

 

 

ПОНЕДЕЉАК 10 САТИ:

Фото: vremeradar.rs принтскрин

 

 

И јасно се види да ће током понедељка захватити целу земљу. И Републички хидрометеоролошки завод најављује праву зиму. Како кажу, у неделју се очекује захлађење са кишом, а на планинама после подне са снегом. Увече уз пад температуре киша ће прећи у снег и у нижим пределима и то најпре на северу и западу Србије, а током ноћи и у осталим крајевима. Почеће да дува умерен и јак северозападни ветар.

"У понедељјак 8. јануара биће хладно и ветровито, повремено са снегом, у већини крајева уз стварање снежног покривача. У уторак ће у већини места бити ледени дан са дневном температуром испод 0 °Ц, а после подне следи и престанак снега. Од среде ће бити умерено облачно, углавном суво и хладно време", кажу из РХМЗ.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: