- На Бадњи дан (06.01.) у већем делу Србије умерено облачно, суво, натпросечно топло и ветровито. У кошавском подручју ће дувати умерен и јак, на југу Баната олујни југоисточни ветар (са ударима преко 17 м/с), а у осталим крајевима ветар ће бити југозападни са најјачим ударима у планинским пределима јужне и југозападне Србије. Краткотрајна киша очекује се тек понегде, а у централној и јужној Србији после подне ће бити и више сунчаних интервала. Најнижа температура од 2 до 11 °С, а највиша од 13 до 17 °С, у Неготинској Крајини око 10 °С.

- На Божић (07.01.) претежно облачно, повремено са слабом кишом и постепено хладније. Ветар ће током дана ослабити. Најнижа температура од 2 до 8 °С, а највиша од 8 до 13 °С. Крајем дана осетнији пад температуре и појачање северозападног ветра уз прелазак кише у снег, прво у Бачкој, Срему и западној Србији, а током ноћи и у осталим крајевима, укључујући и подручје Београда.

- Другог дана Божића, у понедељак (08.01.) облачно, осетно хладније и ветровито са умереним и јаким северозападним ветром и повремено са снегом уз стварање снежног покривача, само се још ујутро на крајњем југу и истоку Србије очекује киша. У западној Србији, Срему, на југу Бачке, у Банату, Београду, Шумадији, као и у планинским пределима прогнозира се од 5 до 15 цм снежног покривача, а у осталим крајевима мање од 5 цм. Температура ујутро око 0 °С, на југу и истоку Србије локално и до 5 °С, током дана у даљем паду, па ће после подне и увече у већини места бити између -3 и 1 °С.

- У уторак (09.01.) ујутро и пре подне слаб снег. После подне у већини места престанак падавина, а северозападни ветар ће ослабити. Температура у већини места без већег колебања, од -4 до -1 °С, а на југу Србије и у Неготинској Крајини до +1 °С.

- Од среде до краја наредне седмице (10 - 14.01.) хладно са умереним до јаким јутарњим мразевима (у већини места од -10 до -5 °С, а локално и ниже). Током дана суво са сунчаним интервалима и дневном температуром до викенда мало испод 0 °С (ледени дани), а од суботе (13.01.) максималне температуре у мањем порасту - појаснио је Николић.

БОНУС ВИДЕО: