Влада Србије је усвојила закључак којим се препоручује да 8. јануар, други дан Божића, постане нерадан дан. Ова одлука изазвала је интересовање грађана, а једно од питања које се поставља јесте како ће ова препорука утицати на ред вожње градског саобраћаја.

Како је потврђено за медије из Секретаријата за јавни превоз, у понедељак, другог дана Божића, на свим линијама које саобраћају у оквиру Интегрисаног система саобраћаја (ИТС) биће примењени недељни редови вожње.

Ово значи да ће се возила кретати према распореду који је уобичајен за недељу, уз мање фреквенције и прилагођене вожње у односу на радне дане.

Са новом одлуком Владе Србије, други дан Божића постаје нерадан дан, што ће свакако утицати на атмосферу у градском саобраћају.
Очекује се да ће градски превоз бити мање оптерећен, а путници ће имати прилику да уживају у празничној атмосфери док се возе ка својим одредиштима. Такође, ово може представљати олакшање за возаче и особље јавног превоза, пружајући им прилику да проведу време са породицом и пријатељима.

Из Секретаријата за јавни превоз истичу да ће прилагођени ред вожње за други дан Божића омогућити грађанима да и даље користе градски превоз, али уз смањен број полазака и прилагођене услове вожње.

Ово је у складу са праксом прилагођавања реда вожње током празничних дана, како би се обезбедила ефикасност превоза узимајући у обзир смањен обим путовања и активности.

БОНУС ВИДЕО: