Сарафов је истакао да се настављају прегледи и анализе аутобуса које треба да дају одговор за разлоге и начин пожара, као и за анализу саобрац́аја због којих је аутобус напустио путању кретања.

- Најпре су саслушана два путника из аутобуса, који су били будни у тренутку удеса. И једни и други дају објективне информације, појединачно се испитују и њихови искази се поклапају, због чега их сматрамо изузетно тачним. Још двоје који су у болници данас се прегледају, рекао је Сарафов, преноси Телма.мк.

Верзије о терористичком акту и нафтоводима, као могуц́им узроцима несрец́е, размотрене су, али су категорички одбачене, рекао је Сарафов.

- Пронађене су три цеви. Три трубе нису биле пуне и нису биле упаљене. Ватра није избила из њих. Верзија терористичког акта је стручно анализирана и из аутобуса су узете анализе о постојању терористичког акта. Те верзије категорички одбацујемо. Ово није био терористички акт, рекао је Сарафов.

Тим из тужилашва сутра крец́е у Скопље како би од рођака настрадалих прикупио израђене ДНК профиле, који ц́е потом бити коришц́ени за идентификацију преминулих.

Затим, нагласио је Сарафов, тела жртава могу бити предата њиховим породицама.

(Телма.мк)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".