Након скандала у Котору када је публици на наступу честитала Нову годину уз песму "Иванова корита" и поруку "Не дајте Црну Гору" Северина Вучковић је наставила да провоцира.

Северина Вучковић се огласила за хрватске медије, након што је на друштвеној мрежи Икс, ћерка покојне Мериме Његомир написала да је песма "Иванова корита", нумера коју изводи њена мајка, српска певачица, коју је компоновао српски композитор, Милутин Поповић Захар.

Фото: АТА имагес

 

 

- Мир Божји, Христос се роди... И децо, чувајте Србију од мржње и насиља - прокоментарисала је певачица.

Она је одмах изазвала нови гнев будући да је честитала Божић српским поздравом који се иначе изговора од Божића 7. јануара до Крстовдана 18. јануара.

Подсетимо, Љубица Његомир је изреволтирана написала да Севе шири мржњу.

- Пева песму моје маме, српске певачице, коју је написао и компоновао Србин. Осећам потребу да објасним следеће - певачица из Хрватске на наступу у Црној Гори пева песму која је настала у Србији позивајући на мржњу према тој држави. Покушај заваде и подстрекивања лошег међу народима. Порекло моје маме или било кога није тема. Ја волим Црну Гору. Нека пева ко шта хоће! - написала је ћерка Мериме Његомир.

Након њених речи огласио се  и аутор песме Милутин Поповић Захар.

- Као прво, песма је универзална, а као друго, мој отац је из Васојевића, а мајка из Лознице. Ја сам Србин и не одвајам Црногорце од Срба. Ко одваја, нека му је на част. Свако има право на своје мишљење - рекао нам је Захар, па наставио:

Фото: АТА имагес

 

 

- "Иванова корита" није црногорска песма. Северина свира к...., да извините. Све је исполитизовано, па тако и нешто што је лепо. Не треба обраћати пажњу на то. Та песма је настала оног дана када је бомбардована ТВ Београд. Тад се мој стриц Јакша разболео од рака панкреаса. Живео је у Београду и ја сам отишао да га видим, а он се већ полако гасио. И пошто је био пореклом из Црне Горе, рекао ми је: "Молим те, синовче, донеси ми један балон воде са Иванових корита код Цетиња, чини ми се да ћу да оздравим од тога", Његова жена је то чула и рекла ми је: "Наточи му воде са било ког извора и донеси." Тако сам и урадио. Отишао сам код стрица, он је попио гутљај и рекао ми: "Ово није вода са Иванових корита." Кренуо сам кући, сав посрамљен, гризла ме је савест. У Београду је била гужва, чини ми се да сам се возио сатима. И одједном су кроз главу почели да ми се нижу стихови: "Не помаже вода мајко са корита Иванова". Покојној Мерими се песма допала, али ми је рекла да је веома тужна. Зато сам накнадно дописао стихове: "Ти не плачи, мајко стара, лијепа Анка проговара. У сну ми се Јова јави, оздравићу од љубави" - рекао нам је легендарни композитор.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: