У деловима Финске јуче су забележене најниже температуре током ове зиме од скоро минус 40 степени Целзијусових. Рекордно ниска температура ове зиме забележена је јутрос у граду Јливијеска на северозападу земље и износила је чак минус 37,8 степени.

Главни град Финске, Хелсинки, такође је погођен великом хладноћом, а очекује се да ће се температура током ове седмице кретати између минус 15 и минус 20 степени.

Ипак, изузетно ниске температуре не спречавају некада најмлађу премијерку на свету да буде физички активна. Она је на друштвеним мрежама објавила снимак како шета престоницом Финске у којој је у том тренутку било чак 15 степени испод нуле. Ипак, то није зауставило ову 39-годишњакињу да прошета по природи. 

Маринова се недавно вратила са путовања по Европи, а једна од њених дестинација је била и Барселона где је температура далеко виша. 

Управо је то и прокоментарисала написавши на свом снимку: "Са 15 степени на -15 степени".

Фото: Инстаграм принтскрин/sannamarin

 

Фото: Инстаграм принтскрин/sannamarin

 

Фински метеоролошки институт издао је упозорење на изузетно хладно време током ове седмице са прогнозираним температурама нижим од минус 40 степени.

Подсетимо, млада политичарка је током прошле године напустила место премијера државе када њена партија није остварила жељени резултат на парламентарним изборима одржаним почетком марта 2023. године. После тога је одлучила да напусти фински парламент и придружи се Институту за глобалну промену, који предводи бивши британски премијер Тони Блер.

Фото: Танјуг/АП

 

Након тога се повукла из јавног живота уз изјаву да би волела да има мирнији приватан живот. Ипак, то није спречило медије да и даље прате њен живот и светску штампу пуниле су фотографије ове младе жене из провода и са летовања. 

БОНУС ВИДЕО: