Када размишљамо о плаћању рачуна, највећу забринутост често изазива рачун за струју, а многи се изненаде висином цифре. Иако нам можда није прва асоцијација, рутер за интернет може значајно допринети потрошњи електричне енергије.

Иако је прва асоцијација на велику потрошњу електричне енергије углавном бојлер или шпорет, рутер за интернет такође може да се сврста у апарате који могу да вам направе висок рачун за струју.

Требало би да обратимо пажњу на енергетску ефикасност рутера пре него што га купимо и побринемо се да има најмању могућу потрошњу енергије када је укључен и у станд-бy моду. Важно је бирати енергетски ефикасне рутере, а ако се не могу потпуно искључити, препоручује се одабир модела с могућношћу искључивања Wи-Фи-ја када није у употреби, посебно ако користи телефонску линију. Иако рутер не троши више струје од других уређаја, искључивање кад није потребан може допринети уштедама.

Рутер за интернет не троши више струје од фрижидера или других уређаја, али било би пожељно искључити га када није у употреби.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".