Вода мора да буде топла зато што је тако боље за ваше тело. По старој кинеској медицини, хладни напици делују стресно на наш организам јер тело мора да их угреје пре него што оду даље кроз пробавни систем.

Рецепт је једноставан: Довољна вам је четвртина лимуна исцеђеног у чаши воде која је температуре отприлике као и ваше тело. У такав напитак многи додају и мало меда.

Кристал Дејвис из САД одлучила је свако јутро да попије топлу воду са лимуном и медом на празан желудац, и тако је чинила годину дана. Занимало ју је до каквих ће све промена доћи у њеном телу. На крају је признала да се позитивно шокирала.

Фото: Профимедиа

 

- До пре неколико година напитке са лимуном и медом куповала сам у апотекама када сам имала грип. Наравно, није било пуно помоћи од њих па сам, признајем, била мало скептична кад сам кретала са овим изазовом. Ипак, сасвим је другачије пити прави мед и прави лимун. Одлучила сам да пијем топлу воду са лимуном и медом 12 месеци, свако јутро на празан желудац - занимало ме је да ли је то толико чудотворно као што неки тврде. Ја сам врло задовољна. Наиме, целу годину нисам била прехлађена, нисам имала грип ни проблема са желуцем, иако сам понекад осећала као да ће ме нешто ухватити, али до тога није дошло. Заправо, с временом сам била толико одушевљена овим напитком да сам почела да га носим са собом када сам негде путовала - испричала је. 

Осим тога, каже, постала је јутарњи тип и више нема потребу за кафом.

- Имам више енергије и осећам се срећније одмах ујутро, што пре није био случај. Пре ми је требало сат времена да после буђења заправо прогледам. Људи око мене кажу како сам сада ујутро пуно пријатније друштво. Ја уопштено користим пола свежег лимуна и кашичицу органског меда у класичној шољи. Најпре прокувам воду па оставим да се мало охлади, толико да се мед отопи. Ставим и сок од лимуна па то попијем одмах после буђења. Међутим, понекад у лимуну има више сока или је киселији па ставим мрвицу више меда - треба мало експериментирати. Ако вам је пола лимуна превише, у почетку можете користити четвртину, док се не навикнете - појашњава.

БОНУС ВИДЕО: