Адвокат Брајана Волша изненада је одустао да учествује у процесу који већ годину дана интригира светску јавност. Трејси Минер заступала је Брајана Волша који је осумњичен да је најпре убио своју супругу, пореклом из Београда, Ану Волш, а да је затим исекао њено тело на комаде, спаковао га у кесе за смеће и бацио их на неколико места возећи се својим колима.

Мајнер важи за једну од најбољих адвокатица у Масачусетсу и позната је под надимком "ајкула у судници". Заменио ју је адвокат по службеној дужности Лари Типтон, наводи се у саопштењу суда у ком се води поступак. Мајнер се званично повукла 14. децембра и од тада није дала никакав коментар о разлозима напуштања брањеника.

Нејт Амендола, још један адвокат из Масачусетса који није укључен у случај Волш, рекао је за Фокс њуз да се овај случај убиства одуговлачи без обзира да ли је дошло до промене адвоката или не. "Није неуобичајено да у кривично правним процесима дође до промене браниоца из одређених разлога", рекао је Амендола.

Тужиоци и Брајанови адвокати сада чекају да се ДНК узорци врате са лабораторијске анализе. У 2024. години заказана су два рочишта. Прво је заказано за 23. јануар,а друго за 4. март. Током лета прошле године, сва Брајанова имовина је заплењена.

Ана нестаје на Нову годину 2023.

Годину дана касније, тело Ане Волше још увек није пронађено, али су органи за спровођење закона пронашли тестеру за метал у контејнеру, заједно са неким Аниним личним стварима. 

Ана је последњи пут виђена жива уочи новогодишње ноћи, коју је провела у свом дому са Брајаном и још једним пријатељем, који је отишао кући око 1.30 сати. Тужилаштво сумња да ју је исте ноћи Брајан убио ножем, а онда исекао њено тело на комаде, спаковао га у кесе за смеће и бацио их на неколико места возећи се својим колима. Пре тога, наводно је ангажовао приватног детектива да прати Ану у Вашингтону и направио неколико претрага на Гуглу у вези са разводом, као што је "Која је држава најбоља за развод за мушкарца и жене?"

И то је било најмање узнемирујуће од његове претраге на Гуглу, која је укључивала "Десет начина да одложите мртво тело" и "Можете ли бити оптужени за убиство без тела?". Брајан се изјаснио да није крив по свим оптужбама.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".