Страх је завладао венецијанским крајем након што је туристички аутобус из Босне слетео с пута, а како фанпаге.ит тврди повређено је најмање 30 путника.

Несрећа се догодила ноћас око 2.30 у Сан Дона ди Пиаве, када се аутобус са 79 путника враћао из Пунта Сабионија где су дочекали Нову годину.

Двоспратно возило, босанских регистарских ознака, преврнуло се на бок, а према првим сликама са лица места призор је језив. У аутобусу је било 79 путника и 2 возача.

Ватрогасци, који су стигли из локалног одреда из Језола и Местреа (Венеција), обезбедили су аутобус који се преврнуо на бок и извршили извлачење свих људи који су још увек били присутни у аутобусу.

Аутобус босанскохерцеговачких туриста, врац́ао се у Трст, након што је присуствовао новогодишњем ватромету на Пунта Саббиони, такође у Венецији. Возило је потом извађено помоц́у дизалица за помоц́ на путу.

Полиција је извршила увиђај на лицу места, а акције спасавања ватрогасаца завршена је у 7.30 часова.

"Велико хвала целом медицинском и здравственом особљу на дужности вечерас, полицијским снагама и ватрогасцима који су предузели мере за управљање могуц́им великим ванредним ситуацијама", прокоментарисао је генерални директор Улсс4 Мауро Филипи.

"Срец́ом све је било ограничено на десетак лакше повређених; ангажовање, посебно на напредном пункту прве помоц́и у Јесолу, било је уочљиво у дочеку и пружању свих потреба за медицинском и хитном помоц́и путницима који су ноц́ провели у овај објекат".

(фанпаге)

БОНУС ВИДЕО: