Госте престонице испред Скупштине забављаће Брескивца, Сандра Африка и Милица Тодоровић, оркестар Енџија Маврића као и ди-џеј Михајло, док ће на платоу код Старог савског моста наступити Сара Јо, "Фрајле" и Дејан Петровић и Биг Банд.

Нишлије ће Нову 2024. годину дочекати уз Бобана Здравковића и Вики Миљковић, док ће у Лесковцу наступити ВИС "Каспери" и оркестар Исидора Зећировића победника фестивала трубе у Гучи...

Весело ће бити и у Крагујевцу где наступа бенд Дарксхинес, а затим и Yу група, чији концерт према најавама почиње у 23 часа. Дочек Нове године у Новом Саду и ове године биће организован у Подграђу Петроварадинске тврђаве, уз уметнички и продукцијски програм, АББА Ринг, Буч Кесиди, Елементал, Партибрејкерси, Љубичице, Францк Рогер, Кирил Џајковски и Дејан Милићевић. На тргу у Чачку наступиће Пеђа Јовановић.

Цене дочека у Београду у клубовима, ресторанима...

Као град који је познат по сјајном ноћном проводу, Београд је и овог 31. децембра омиљена дестинација како домаћих тако и страних туриста.

За провод у познатим београдским ресторанима за улаз је потребно издвојити око 100 евра. У ту цену спада хладно и топло предјело, главно јело, салата, дезерт и два пића - пиће добродошлице и пенушаво вино у поноћ уз бенд који је задужен за добро располођење.

Кафане спадају у нешто јефтинију варијанту и обично се цене улазница крецу између 30 до 60 евра у пшта спада неограничено домаће пиће, с тим што је улаз за мушкарце нешто скупљи него за девојке. Такође цена карте зависи и од тога колико унапред резервишете место. Услов за један сто који подразумева петоро људи је 10.000 динара.

За младе и љубитеље урбанијег репертоара обично су први избор сплавови где је улаз 30 евра. У зависности од тога у којем делу локала желите да будете цена варира и до вртоглавих 1.790 евра. Најскупљи ВИП сепаре износи 1800 евра под условом да је купљено 15 карата, а уз шта се добија шест флаша пића.

Кућна варијанта за пет парова, рачунајући храну, пиће и дезерт износила би оквирно према нашој рачуници око 34.000 динара. Овај износ покрива 20 флаша пива, 3 флаше вина, четири флаше сока, једну флашу вискија, пет килограма роштиља и торту од 2,5 килограма.

Нова година у Нишу

За дочек Нове године на централном тргу у Нишу наступиће певачи Бобан Здравковић и Виолета Вики Миљковић. Руководство града најавило је да ће ове године изостати ватромет, већ ће новац за ту намену бити преусмерен у хуманитарне сврхе.

Као и прошле године, установе културе организоваће целодневне програме на Тргу краља Милана од 26. децембра до 1. јануара.

Кафане и ресторани у Нишу скоро да су попуњени до последњег места, мада се грађани жали на високе цене дочека. Провод у најлуђој ноћи угоститељи ове године наплаћују од 7.000 до 10.000 динара, а у овај износ урачуната је неограничена храна и пиће.

Нова година у Лесковцу

Туристичка организација општине Лесковац - ТОЛ, уз помоћ локалне самоуправе града са обала реке Втернице организатор је овог дружења Лесковчана на отвореном у новогодишњој ноћи.

Бројним посетиоцима на тргу из Јабланичког управног округа и из судества,као и гостима из Бугарске и Северне Македоније биће понуђено кувано вино и грејана ракија али чај од леквитог биља са Власине.

Уз богат ватромет биће организована и лутрија са бројним наградама од којих се истичу 24 награде са ваучерима за летовање и нових апарата беле технике.

Према нашем сазнању готово сви угоститељски капацитети у Лесковцу за дочек Нове 2024.године одвано су распродати, по појединачној цени од 30 до 60 евра по особи. Новогодишњи мени је прилично бгат у којем доминира Лесковачки роштиљ и остали прехрамбени брендови са југа Србије.

Врање новац прослеђује за лечење болесне деце

Организованог дочека Нове године у Врању неће бити, ни ове године, потврђено је из привремених органа локалне самоуправе. Последњих година, пракса је да новац који је раније одвајан за јавни дочек, буде уплаћиван на рачуне за лечење деце оболеле од карцинома или других болести.

Зорица Јовић, помоћница градоначелника Врања у привременим институцијама, каже да организоване прослеве неће бити ни за Српску Нову годину.

- Средства у износу од 500.000 динара биће уплаћена на наменски рачун за лечење деце која болују од малигнитета и других тешких болести.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".