З.З, њена ћерка Љ. К и син Ж.З, пронађени су јуче након што је Ж.З убио мајку и сестру у породичној кући у месту Нови Град. Пре смрти њих троје су написали седам писама, оставили три ковчега, као и бројеве картица и новац за куповину цвећа, те и трошкове саме сахране.

Посебно емотивно је било писмо у којем су оставили 200 км (100 евра) за куповину цвећа за ћерку и сестру која је преминула од леукемије у 34. години у мају 2023, због чега су се према писању АТВ-а и одлучили на трагичан чин.

Једно од писама наменили су и њеном момку.

Пре смрти се окупали, лепо обукли, попили по ракију и легли у кревет

У писмима су навели и радње које ће бити учињене пре убиства и самоубиства.

- Детаљно су описали шта ће себи учинити и како... Написали су чак да ће непосредно пре трагичног чина попити по ракију, а током увиђаја на столу су пронађени флаша с ракијом и три чашице. Претходно су се истуширали, пресвукли у чисту одећу... Затим су легли у кревет и скончали онако како су и навели - појашњава извор из истраге.

Овај трагични случај шокирао је све истражиоце, јер ни они најискуснији ништа слично нису видели у својим каријерама... Изненадили су их и детаљи на које је ова породица обраћала пажњу пре трагичног чина.

Врата закључали тако да се могу откључати споља

- Изнутра су закључали улазна врата, а кључ су извукли до пола браве како би се могла откључати споља. И на то су мислили будући да су други кључ оставили испред улазних врата - открива извор из истраге.

Комшија ове породице рекао је за АТВ да ништа није слутило на трагедију.

- Полиција се распитивала по комшилуку да ли је ико од нас било шта видио и чуо. Занимало их је да ли се ова породица некоме поверила и да ли су комшијама ишта причали о ономе што су планирали да учине - рекао је комшија.

СОС телефон особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања и без књижице.

(АТВ/Српскаинфо)

БОНУС ВИДЕО: