Дочек Нове године 2024. на Сава променади

Једна од опција је дочек на Сава променади. Београђани ће овде и овог 31. децембра моћи да посматрају светлосно-пиротехнички перформанс на Кули Београд, а они који сиђу баш до Сава променаде, моћи ће бесплатно да присуствују концертима популарних домаћих извођача.

Музички програм на платоу поред Старог савског моста отвориће "Фрајле", женски састав из Новог Сада, да би одмах потом микрофон у руке узела Сара Јо, домаћа поп звезда. За подизање атмосфере задужени су чувени музички виртуоз Дејан Петровић и његов Биг Банд, који ће својим планетарно познатим трубачким бравурама разгалити публику и у разиграном ритму је увести у Нову годину. Програм, како се наводи на сајту Београда на води, почиње у 20.30 сати.

Ласери и ватромет и посебна музика

Чаролију новогодишње ноћи употпуниће и незаборавни светлосно- пиротехнички спектакл на небу изнад Саве. У последњим минутима 2023. године на Кули Београд биће емитована специјална новогодишња пројекција праћена игром моћних ласера, да би након сада већ чувеног одбројавања последњих 10 секунди уследио величанствени ватромет са највише зграде у региону, али и са новобеоградске обале Саве, Старог савског моста и Газеле.

Овај импресивни визуелни шоу на савршен начин ће употпунити музика специјално компонована за ову прилику, кроз коју ће се преплитати национални музички мотиви.

Дочек на Тргу републике

Новогодишњи програм у организацији Града Београда ове године неће бити организован испред Скупштине Србије већ на Тргу републике. Главни извођач у новогодишњој ноћи је певачица Анђела Игњатовић позната као Бресквица. Осим ње, овде ће наступати и Сандра Африка, Милица Тодоровић, ди-џеј Михајло и оркестар Енџија Маврића. Програм почиње у 21.30 сати.

Град Београд осим дочека Нове године,до половине јануара организује још неколико бесплатних концерата, али и богат програм за малишане. Све детаље о томе шта ће од програма за празнике бити организовано и то бесплатно, прочитајте на овом линку.

Ове године овде неће бити ватромета. Подсетимо, Александар Шапић, председник Привременог органа, најавио је да ове године неће бити организованог новогодишњег ватромета у Београду, те да ће новац који је намењен за ватромет бити уплаћен друштвима за заштиту животиња.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".