- ФСБ и цариници успели су да пресретну велику пошиљку дроге у Псковској области, држављанин Србије је преко пункта Бурачки из Летоније покушао да прокријумчари 200 кг хашиша у Русију. Залиха илегалног терета налазила се у резервоару за гас камиона Волво. Лекови су паковани у брикете (укупно 1.898 комада). Како је за Известија рекао извор из полиције, он је званично радио за српску компанију - наводе руски медији.

Ако се докаже кривица камионџије,он ће одговарати за кривично делоза које је законом је предвиђена казна и до доживотног затвора.

Према речима стручњака за међународну трговину дрогом дрога је највероватније мароканског порекла. Велике количине дроге улазе у Русију заједно са редовним теретом.

- Пре неколико година често су коришћени руски возачи. У мојој пракси, 2019. године, приведен је становник Калињинграда који је радио у логистичкој компанији која је превозила рибу. После „Бурачког” су га возили неколико стотина километара и зауставили се само у Волоколамску. Данас користе возаче из пријатељских земаља као што је Србија, и то није случајно- наводи стручњак.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: