Оно што се Жељку Дражићу из Дебељака код Сукошана догодило пре неколико година и дан данас се препричава, иако овом човеку нимало није било до смеха.

Жељко је 30. новембра 2016. године кренуо да обиђе гробове својих најмилијих, али ће тај дан читав живот памтити као дан из ноћне море. Наиме, тада је плоча испред надгробних споменика на месном гробљу у Сукошану пукла под њим, а с њом је у земљу пропао и он, пише Дневник.

- Директно сам упао и само сам успео руке да дигнем. Практично сам држао аранжмане у чуду, нисам знао шта је, само сам осећао јаку бол - , испричао је Жељко Дражић.

Био је присебан, каже, и из јаме назвао помоћ.

- Рекао сам да сам баш у гробу и то је било мало њима смешно - , присетио се Жељко.

Из задарског Центра 112 нису били расположени да стану пред камере, а седам година после незгоде пала је неправоснажна пресуда Општинског суда у Бенковцу - Жељко је добио судски спор против Општине Сукошан и одштету од 1.793 евра. Добио је и оно што је, каже, још важније – Суд је потврдио да је у том паду задобио повреде.

Општину је, тврди, тужио јер му нису веровали.

- У једну руку ми је драго да сам победио лажи - , рекао је Дражић.

Годинама је, додаје, морао да слуша шале на његов рачун, што од знаних, што од незнаних људи. Њему све ове године до смеха није. Супруга је сведочила у његову корист, људи из месног комуналног предузећа поручили су да његову пријаву о паду нису добили и да за пад не знају.

- Колико имам сазнања, пресуда је неправоснажна, па је у том смислу не бих превише коментарисала - , рекла је Катарина Бебек, директорка фирме Златна лука и додала да је шетња по гробљу сигурна.

- Плоче су и даље тамо. То су ходници између две гробнице које се отварају приликом укопа и више никад није било таквих пријава ни несрећних случајева - , истакла је.

(Дневник)

БОНУС ВИДЕО: