У склопу обављања редовне и ненајављене контроле стања у јединицама Војске Црне Горе, надлежни војни органи су тестирањем дошли до података који указују на могуће присуство психоактивних супстанци код неколико млађих чланова колектива.

Више припадника Војске Црне Горе (ВЦГ) било је позитивно на психоактивне супстанце приликом ненајављених контрола Војне полиције обављеним у више градова, а према сазнањима "Дана", поједини војници били су позитивни и на алкохол. Из Министарства одбране (МО) потврдили су да су тестирања указала на могуће присуство психоактивних супстанци код неколико млађих чланова колектива.

"У склопу обављања редовне и ненајављене контроле стања у јединицама Војске Црне Горе, надлежни војни органи су тестирањем дошли до података који указују на могуће присуство психоактивних супстанци код неколико млађих чланова колектива. Контрола је спроведена у раним јутарњим сатима у понеђељак, што указује на понашање и поступање ових припадника ВЦГ током викенда", речено је из Министарства одбране.

Нагласили су, да су у складу са процедурама, њихови командири и руководећи кадар упознати са резултатима контроле и тренутно се реализују унутрашње процедуре, у оквиру законске регулативе МО и ВЦГ. Војска Црне Горе има 2.368 формацијских мјеста, а тренутно је попуњено 1.939. Од тог броја, како је приказано у информацији о стању у ВЦГ од краја октобра, 282 су официри, 779 подофицири, 617 војника по уговору и 254 цивилна лица у служби у Војсци. 

БОНУС ВИДЕО: