Смрт Цансербера 2015, којег је часопис Rolling Stone прогласио "најбољим светским репером на шпанском језику", првобитно је проглашена самоубиством.

Венецуелански државни адвокат Тарек Вилијам Саб јуче је објавио видео изјаве које су 19. децембра снимили бивша менаџерица Наталија Аместика и њен брат Гиљермо, у којима се присећају догађаја у ноћи реперове смрти.

Аместика је рекла да је дрогирала музичара и избола га. Уз помоћ свог брата, бацила је тело с прозора на десетом спрату, рекла је у видео изјави коју је објавио главни државни тужитељ Венецуеле, извештава BBC News.

Фото: Твитер принтскрин/@MarcPerez1_

 

Аместика тврди да се наљутила током реперове турнеје у Чилеу, када ју је његов пријатељ и продуцент Карлос Молнар обавестио да неће добити део зараде од турнеје коју је, како је рекла, организовала, преноси Daily mail.

Иначе, Аместика и Карлос Молнар били су пар, и наводно су били у љубавној вези више од деценије. 

 

 

Даље јој је речено да неће моћи добити назад новац за авионске карте које је купила. Исто тако, на турнеји је сазнала да је репер, правог имена Тајрон Гонзалес, више не жели за менаџерку.

- Ово ме јако повредило и оставило ми је много унутрашње боли - каже она, преноси BBC News.

Кансерберови пријатељи и породица наставили су да сумњају у званичну верзију догађаја, и случај је поновно отворен након њиховог притиска. Аместика је испричала како су у ноћи 19. јануара 2015. Кансерберо и Молнар посетили њен стан у граду Маракеј у Венецуели.

 

 

- Деца су отишла код баке и указала се прилика да им скувам чај - рекла је, према извештају. 

Аместика је рекла да је у чај ставила снажно средство за смирење. Кад је Молнар под дејство наркотика ушао у кухињу, где је припремала јело, убола га је ножем у врат, руку и леђа, наводи се у пријави.

- Тајрон ме видео и јако се забринуо, али био је и поспан. Објаснила сам да је то био напад беса, да нисам могла да се контролишем - рекла је.

 

 

Кансерберо се срушио на софу и заспао, а ја сам га двапут убола у бок. У очају сам тада назвала брата Гиљерма да ми помогне да решим ситуацију - препричала је језиве детаље овог злочина. Аместика каже да се њен брат појавио с три официра из Себина, венецуеланске обавештајне агенције.

- Довршили су сређивање сцене па се потрудили да све изгледа као самоубиство, што значи да су Кансербера изболи још неколико пута. Остало су учинили службеници Себина - рекла је, према извештају.

Фото: Јутјуб принтскрин/El Canserbero

 

Бивша менаџерика описује још како је њен брат тукао несрећног младића по лицу како би изгледало као да је био у тучи.

- Потом смо га бацили кроз прозор да изгледа као да је починио самоубиство - рекла је.

 

 

Државно тужилаштво издало је налоге за хапшење неколико полицајаца који су били на месту догађаја, оптужујући их да су узели новац како би прикрили злочин. Потернице су расписане и за судским вештаком и двојицом истражитеља тужитељства који су учествовали у истрази. 

Касанберо (Casanbero) је имао само двадесет шест година када се десио овај страшни злочи, а био је звезда у успону у латинској Америци.

Послушајте један од његових хитова, који броји скоро пола милијарде прегледа на Јутјубу:

(Вечерњи лист)

БОНУС ВИДЕО: