Узатворску казну у трајању 10 месеци ће бити урачунато време проведено у притвору, а дужан је платити трошкове медицинског вештачења, преноси Српскаинфо.

Суткиња Алмина Чилић донела је данас првостепену пресуду, а након што је Џафић јуче признао кривицу за брутално премлаћивање Енисе Клепо у августу ове године, преноси Клиx.

Подсећамо, Џафић се изјаснио да није крив за кривично дело за које се и терети, али је јуче променио свој исказ, те признао кривицу на основу чега је суд данас однио пресуду.

Оптужницом се Амир Џафић терети да је дана 1. аугуста 2023. године око 21:30 сати у холу хотела “Јабланица”, где се налази рецепција и где је као рецепционарка радила оштећена Ениса Клепо, након краће вербалне препирке оштећене са директорицом хотела И. Џ., иначе супругом оптуженог, око исплате плате, давања отказа и других проблема на послу, на позив И. Џ. на рецепцију приступио оптужени Амир Џафић те одмах кренуо ка оштећеној терајући је из објекта.

Он ју је, како стоји у оптужници, рукама ухватио за мајицу у пределу груди, гурајући је према просторији у којој се налази базен и ударајући оштећену шаком у пределу главе, лица и очију, у чему га је покушала спречити запосленица хотела С. Н., али није успела, јер је и њу оптужени одгурнуо те даље наставио физичком снагом ударати и гурати оштећену у правцу ходника ка базену.

Фото: Друштвене мреже

 

– Затворивши врата од ходника и даље настављајући је ударати, галамећи на њу, упућујући јој погрдне речи и говорећи јој како јој неће платити, након чега је оштећена села на степенице, а потом и напустила просторије хотела, те се упутила у Дом здравља ‘Јабланица’, а затим и у СКБ Мостар где је и хоспитализиована. Ту су јој констатоване тешке телесне повреде у виду отока и крвног подљева горњег и доњег капка оба ока, крварење испод коњуктиве левог ока и прелом леве очне шупљине без помака – наводи се у оптужници.

Из тужилаштва подсећају да је по одлуци главног тужитеља овај предмет имао приоритет у раду Тужилаштва ХНК и да је тужилаштво у сарадњи са ПУ Коњиц без одлагања провело све планиране истражне мере и радње у циљу утврђивања и доказивања чињеница у наведеном случају.

(Klix)

БОНУС ВИДЕО: