Патрола полиције затекла је супружнике у њиховој породичној кући у селу Горњи Каменград надомак Санског Моста.

Мушкарац је претходно пријавио да га је супруга, која је наводно била у алкохолисаном стању, неколико пута ударила руком у лице. Припадници полиције су предузели законом прописане мере и жену одмах привели на информативни разговор.

Медији из БиХ наводе да је то још један у низу бројних случајева насиља у породици на подручју Унско-санског кантона, а полиција наводи да је карактеристично да су у последње време жртве насиље све чешће и мушкарци. Махом се ради о особама старије животне доби над којима деца врше насиље.

Полиција наводи да је насиље у породици данас веома распрострањено на подручју Унско-санског кантона и да жртве у великом броју случајева то не пријављују из страха или предрасуда због негативних реакција друштвене заједнице.

Психолози наводе како су узроци повећања породичног насиља све тежа економска ситуација и општеприсутна бесперспектива које влада у друштву.

Жена их Бихаћа, подсетимо, недавно је претукла пендреком супруга и његову наводну љубавницу кад их је затекла у једном локалном ресторану. На снимку инцидента види се старија жена која улеће у ресторан са палицом.

(Независне)

БОНУС ВИДЕО: