Обећано, речено и учињено. Наиме, транспарентним увидом на сајту Буди хуман у делу на којем се налази страница малишана из Ниша, евидентирана је уплата од 468.000 динара од стране Вељка Котлаје.

"Браво, Вељко", "Ти си јунак вечерашњег квиза", "Одавно Потера није била веће уживање за гледање", само су неки од коментара одушевљења који се могу прочитати након што је Вељко изговорио шта планира са својим делом новца.

Подсетимо, 

Тодор Стојановић (2021) је дете из уредно вођене и контролисане трудноће, а већ у првим данима његовог живота, у породилишту, долази до компликовања његовог здравственог стања, описана је неонатална конвулзија у првих 48 сати живота, а пар дана након тога установљена обострана упала плућа.

Од рођења је више пута био хоспитализован док је само два месеца провео код куће. Разлог његове хоспитализације су пре свега инфекције, поновљене упале плућа, које су довеле до још већих компликација његовог здравственог стања, те је био и животно угрожен. Тодор има дијагнозе Епилепсиа нон специфицата, Енцепхалопатхиа нон специфицата, Инсуффициентиа респираториа цхроница и Паралyсис плицарум воцалиум ет ларyнгис.

Неуролошки је и даље у стању измењене свести, успаван. У оваквом његовом стању, време игра кључну улогу, те би било какав прекид дијагностике и враћање за Србију само довело до додатног погоршања његовог здравственог стања. Породица је до сада лечење финансирала самостално и исцрпела све ресурсе па се овим путем обраћа свим хуманим људима да им помогну како би Тодор наставио лечење и напредовао.

Фото: принтскрин друштвене мреже

 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".