Српски глумац, наратор и водитељ Драган Вучелић рођен је 1974. године,  а многи се не би сетили његовог првог глумачког ангажмана. Наиме, гледали смо га у популарној телевизијској серији "Породично благо" Синише Павића, у којој је тумачио епизодну улогу крадљивца аутомобила.

 

Фото: Принтскрин РТС

 

 

Чувена је сцена његовог сукоба са Богољубом Гагићем Черчилом, ког је тумачио покојни Данило Лазовић, али многи неће препознати да је у овој улози водитељ Културног дневника РТС.

Вучелић се по окончању студија запослио се на Радио-телевизији Србије, где је више од 10 година водио емисије на првом и другом каналу Радио Београда. Од 2014. године ради у културно-уметничком програму телевизије Београд, као водитељ емисије Културни дневник.

У међувремену је остварио улоге у више документарних филмова, углавном као наратор, а појавио се у и серијама "Јелена", односно "Сумњива лица" и "Немањићи - рађање краљевине".

Фото: Принтскрин РТС

 

 

Добитник је награде "Радмила Видак" за лепоту говора, као и признања "Златна значка".

- По професији сам дипломирани глумац и ова уметност је увек била и остала моја љубав. И даље сам активан на пољу глуме, али мислим да ће моју будућност, ипак, обележити ТВ и водитељски посао. Телевизија је моје опредељење и сматрам да као водитељ могу још много тога да пружим својој матичној кући - рекао је једном приликом Вучелић.

БОНУС ВИДЕО: