Познатог музичара Ивана Фецеа Фирчија јуче је у Новом Саду напао непознати мушкарац и шовинистички га извређао.

Фирчи је на почетку објаснио шта се тачно догодило, односно да је био крајње изненађен када је из локалног бифеа истрчао "видено неуредан и пијан мушкарац који му је унуиштио аутомобил".

Фото: Јутјуб принтскрин/ 24 minuta sa Zoranom Kesićem - Zvanični kanal

 

- Видно неуредан, видно пијан ми је буквално девастирао аутомобил. Немам појма ко је, само је излетео напоље из тог неког бифеа и на сав глас уралао, урлао, буквално цитирам: "Пи*ка ти материна мађарска", "цркни Мађарчино, убићу те", "треба те протерати из Новог Сада", и тако даље... Значи, није се зауставио, он је ухапшен, али ја нисам вичан, по тим правилницима, шта се дешава - испричао је Фирчи.

Како је даље навео, очекује позив из Тужилаштва како би дао своју изјаву, та напомиње да је сигуран да га је насилник, који је био у друшву још неколико пријатеља, препознао те да је сигурно знао о коме се ради.

С друге стране, Фирчи не познаје човека и не зна због чега га је напао.

- Имам даље дужност, чекам да будем позван у Тужилаштво и тамо да дам изјаву и то је то. Буквално не знам ништа, сви ме питају да ли знам ко је и зашто би ми неко нешто тако урадио. Очигледо он има неки проблем те врсте. Сигуран сам да ме је препознао зато што су ме и његови другари ословљавали по надимку и касније су ме и његови другари молили да не зовем полицију да ће они да ми плате штету. Апсолутно сам сигуран да је он знао с ким има посла, па нико не излети на некога и насумице погађа да ли је Мађар или није. Бескућни су друго, они имају социјални статус, а ово је човек који очигледно има неки проблем са мном, мислим да више проблема има, сад нисам ја психијатар да доносим било какаве дијагнозе, али народски речено оно је био вишеслојни проблем - тврди Фирчи.

Истиче да је веома задовољан професионалношћу полиције, коју је такође напао док су га хапсили.

Ало

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".