Публика у региону упознала га је и у емисији "Лов на антиквитете", доке је на ХРТ-у био и водитељ рубрике "Приче од давнина", која се емитовала у склопу емисије "Добро јутро, Хрватска". Јурини пријатељи опростили су се од њега на друштвеним мрежама.

- Отишао је наш добри Јура и то баш на Божић... Пријатељу, почивај у миру Божјем и нека ти је лака хрватска земља коју си толико волео - опростио се од Гашпарца Ђело Јусић на Фејсбуку.

Фото: Јутјуб принтскрин/UPUZ Video

 

 

Симболично је што је Јура преминуо баш на Божић по грегоријанском календару, који му је био омиљени празник. Између осталог, Јура се сакупљао и многе честитке везане за Божић. Било му је битно да се антиквитети сачувају и вреднују. У једном интервјуу је открио да је спасао 1.000 празничних честитки.

- Спасио сам 1.000 празничних честитки, у њима су скупљени сва туга, нада и усхићење људи из те ере - говорио је он, преноси "Јутарњи.хр".

Јура је у емисији помагао људима, тако што је обилазио њихове таване и подруме, сајмове антиквитета итд, где је откривао колико је вредно њихово наслеђе.

Како преносе хрватски медији, био је гласан, није се либио да каже шта мисли, па макар се не слагао са људима, али је био небоичан и изузетно квалитетан човек, упечатљив и драг.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: