Палестински званичници: 70 мртвих у израелском нападу на камп у Гази

Најмање 70 људи погинуло је у израелском нападу на избеглички камп у Магази источно од Деир ел Балаха у централном Појасу Газе, саопштили су палестински здравствени званичници.

Портпарол Министарства здравља у Гази Ашраф ел Кидра рекао је да ће број погинулих вероватно порасти, пренео је АП.

Америчка агенција додаје и да је број израелских војника који су током викенда погинули у борбама у Појасу Газе повећан на 15.

Израелско Министарство финансија препоручило затварање 10 министарстава
Израелско Министарство финансија је препоручило затварање 10 "сувишних" министарстава како би се покрио ратни мањак буџета од 20 милијарди долара, заједно са списком других потенцијалних мера.

Како је пренео израелски Канал 12, министарства на мети трезора су Министарство за насеља и националне мисије, на челу са Орит Строком, Министарство за Јерусалим и јеврејску традицију, на чијем је челу Меир Поруш, Министарство обавештајних служби, које предводи Гила Гамлиел, Министарство за развој Негева и Галилеје на челу са Јицаком Васерлауфом, Министарство за регионалну сарадњу, којим руководи Давид Амсалем.    

На списку су и Министарство за питања дијаспоре и социјалне равноправности, које води Амичај Чикли, Министарство за стратешке послове, на чијем је челу Рон Дермер, Министарство наслеђа, које води Амичај Елијаху и Министарство за унапређење положаја жена, на чијем је челу Меј Голан, преноси Тајмс оф Израел.

Према извештају, Министарство финансија такође препоручује смањење од 1,4 милијарде долара коалиционих фондова, новца који иде на политичке захтеве странке, укидање субвенција на цене гаса, повећање пореза на цигарете и даље опорезивање бенефиција у фондовима за напредне студије.

Ако нема другог избора, трезор би наводно могао да препоручи повећање пореза на додату вредност везан за готово сву потрошну робу, који тренутно износи 17 одсто.

БОНУС ВИДЕО: