Полиција је саопштила да је у 14.20 дошло до удеса на аутопуту А1 и да се аутомобил преврнуо на кров. Тај део аутопута је сатима био затворен за саобраћај.

Полиција је касније саопштила да је једна особа погинула у несрећи.

- Утврђено је да су у возилу биле четири особе. Једна особа је преминула, а три особе се превозе у болницу ради пружања медицинске помоћи. А1 је затворен од Дугопоља до Биска у правцу Дубровника. Увиђај је на месту несреће на челу са замеником ОДО Сплит - саопштено је из полиције.

Погинуо дечак (8), мајка и двоје деце у болници
Иако су прве информације говориле да је у несрећи погинуо возач, Далматински портал незванично сазнаје да је страдао осмогодишњи дечак. Возач, односно мајка, и још двоје деце хоспитализовани су у сплитској болници.

- У Обједињену Хитну помоћ КБЦ-а примљено је троје повређених у саобраћајној несрећи. Повреде више органских система задобио је 48-годишњи хрватски држављанин. Реч је о тешким телесним повредама, али је пацијент тренутно ван животне опасности - наводи се у саопштењу.

У болници две малолетне особе

У болницу су на лечење доведена и две малолетне особе старости 12 и 15 година, које су такође ван животне опасности, али ће са лакшим повредама бити задржане на лечењу у КБЦ-у - рекли су из болнице.

- Плашио сам се за њих, али када сам видео да им је потребна помоћ, нисам превише размишљао о себи и својим осећањима. Само сам појурио да помогнем. Деца су била у тоталном шоку. Као да су се пробудили и не знају где су. Након тога су почели јако да плачу - рекао је за 24сата човек који је помогао да се подигне преврнути аутомобил и извуку деца после удеса.

- Када смо пришли аутомобилу, деца су још била у несвести. Нисам био за то да их дирам да им не би урадили нешто друго. Одлучили смо да не дирамо остале путнике јер нису били при свести, како им не бисмо нанели већу штету него што је до сада - рекао је он.

Он је додао да је аутомобил тешко оштећен и да је око 15 људи помогло да се подигне да би се деца извукла.

Полиција је пријавила још једну несрећу са погинулом особом.

- У 14.30 часова на путу Д8, у месту Промајна, се такође догодила саобраћајна незгода, слетање мотоцикла ван коловоза.

У саобраћајној несрећи погинуо мотоциклиста. Пут је затворен за саобраћај у оба смера. Увиђај је у току, саопштила је полиција.

(Индекс)

БОНУС ВИДЕО: