Како сазнаје Курир дечак је у тешком стању и он је транспортован за Београд, док је отац стабилно и о њему воде рачуна у Општој болници у Новом Пазару.

Подсетимо, породица из Црне Горе била је у аутомобилу који је слетео с пута у канјон реке Ибар, дубок чак 150 метара.

Отац и малишан су после несреће превезени у болницу у Новом Пазару и како за Курир каже др Шевћет Хајровић, начелник хируршких грана у Општој болници Нови Пазар, дете је код њих довезено без свести.

- Повређено је дете старости четири године које је задобило тешку повреду главе. Поломљене су кости лобање и лица. Био је у стању хипотермије, јер му је тело дуго било у леденој реци. Има повреде мозга, урађен је ЦТ главе, а због тешког стања он је транспортован у Београд на Неурохирушко одељење - каже др Хајровић и додаје да је отац малишана у стабилном стању.

- Он има прелом ребара од првог до седмог, излив крви у плућа, дрениран је и брига о њему се води у Општој болници Нови Пазар - додао је саговорник Курира.

Спасиоци на терену

- На терен су одмах изашле спасилачке екипе - ватрогасци, Хитна помоћ, полиција, а окупио се и велики број грађана. Требало је времена да се повређени извуку из провалије на безбедно. Иначе, аутомобил се услед пада и преврнуо на кров, па је акција спасавања била јако компликована - каже наш саговорник и додаје:

- Нажалост, трудној жени није било спаса, она је подлегла повредама. Спасоци су успели да извуку дечака и његовог оца, које је одмах преузела Хитна служба и они су били у стабилном стању, без тежих повреда.

Према речима наших саговорника, терен на ком је дошло до слетања с коловоза је неприступачан, а у време несреће био је мрак и падала је нека суснежица.

- Била је то трка с временом, морали смо брзо да се организујемо и да деламо. Хладно је било, доле је река... Знали смо да је дете ту и трудница, једноставно није било времена да чекамо. Сви из спасилачког тима су дали све од себе, ватрогасци су се спустили у амбис, лампама су осветљавали шибље и пробијали се, грађани су опет са своје стране помогли колико су могли. Слика која ће свима остати урезана у сећање, јесте она на којој ватрогасац у наручју износи уплаканог дечака из провалије - каже извор Курира и додаје да су се сви сломили када су схватили да трудна мајка дечака не даје знаке живота.

Према речима нашег извора, још се не зна шта је узрок несреће, а других учесника у удеса није било. Чињеница је да је падао снег, да је коловоз био мокар и клизав.

- Да ли је то допринело да возач изгуби контролу и сурва се или је нешто сасвим друго у питању утврдиће истрага - каже извор упознат са случајем.

Пре 10 дана страдала трудница из Неготина

Анрдеа Романовић, седамнаестогодишња трудница из Неготина настрадала је пре десетак дана у саобраћајној несрећи у близини овог града када је њен вереник изгубио контролу над возилом и ударио у зид куће поред пута.

Андреа је страдала на лицу места, а њен вереник Страхиња преминуо је неколико сати касније у болници.

- Девојка је била у седномом месецу трудноће и лекари су уложили све напоре да сапасу бар бебу, али нису у томе успели - подсећа извор Курира и додаје да је поред Андрее и бебе живот изгубио и њен невенчани муж који је био за воланом аутомобила.

- Њих двоје су се много волели, годинама су били нераздвојни, а заједно су и страдали. Велика је то туга за њихову породицу и пријатеље.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: