На граничном прелазу Бајакову (Батровци) се на излаз из Хрватске чека преко 14 сати, мало боља ситуација је на прелазу "Товарник" где се чека сатима, а на прелазу "Илок" и до 7 сати.

Стање на границама у Србији

Када су у питању прометни гранични прелази у Србији гужве претежно има у правцима ка Србији. Тако је и на Хоргошу, где су велике колоне за аутомобиле на улазу у Србију.

Велика су чекања и на прелазу Батровци на улазу у Србију из Хрватске, док је у супротном смеру готово празно.

На ГП Градина са Бугарском у оба смера смера има задржавања, али не и огромних колона као на границама са Мађарском и Хрватском.

Колапс је, чини се и на ГП Прешево са Северном Македонијом где се у оба смера чека доста, и има огромних колона.

Веће гужве због предстојећих празника

Савет да бисте избегли гужве на граничним прелазима је да се на време информишете о тренутном стању на путевима и самим прелазима.

Због празника је увек повећан интензитет саобраћаја ка свим зимским туристичким центрима, и важно је да сви учесници у саобраћају прилагоде брзину условима на путу и поштују саобраћајне прописе.

Такође, савет и обавеза возача је да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, опрезна вожња је неопходна

Путеви Србије: Има снега на путевима

ЈП „Путеви Србије“ саопштили су да су коловози влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на појединим путевима на територији Ивањице, Крушевца, Ниша, Новог Пазара и Врања, па се препоручује опрезна вожња,

Због најављених ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима постоји могућност појаве местимичне поледице, поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина и клисура, као и на путним објектима.

ЈП „Путеви Србије“ саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут и апелује да возачи прилагоде брзину кретања условима на путу.

Забрана за шлепере и камионе са приколицом на снази је на следећим путним правцима: ИИ А-210 Јошаничка Бања – Копаоник, ИИ А-199 Нови Пазар – Дежева – Шароње – Одвраћеница, ИИ А-210 Копаоник – Рудница, ИИ А-211 Копаоник – Јарам, ИИ А-198 Рашка – Кути – Одвраћеница.

(Индеx.хр, Блиц)

БОНУС ВИДЕО: