Вук Јеремић поднео је оставку на место председника Народне странке. Одлуку је саопштио на свом "X" налогу, некадашњем "Твитеру".

 

"Поднео сам неопозиву оставку на место председника Народне странке. Ову одлуку сам донео пре неколико дана, а вечерас сам је саопштио људима за које сам осећао потребу да о томе буду обавештени пре остатка јавности - члановима Председништва Народне странке. Имајући у виду изборне резултате, ово је једини одговоран корак којим се чува достојанство странке, и неопходан предуслов за то да би она могла да се поново уздигне, остајући верна својој изворној политици и принципима. Поносим се што сам у претходних шест година имао част да предводим изузетне људе, којима је интерес народа и Србије био на првом месту. Они су ми постали породица и моћи ће увек на мене да рачунају. Новог лидера Народне странке ће изабрати наши чланови на Изборној скупштини странке. Ја се нећу поново кандидовати за председника, али ново руководство ће имати моју безрезервну подршку. О учешћу и евентуалним коалицијама на свим изборима који би могли да се догоде пре Изборне скупштине странке одлучиваће Председништво Народне странке, које је од данас у техничком мандату. Подржавамо захтеве грађана и опозиционих странака да дође до нових избора на свим нивоима, у складу са законом. Независно од изборних услова и свих других неповољних околности у којима смо се борили, нема сумње је да је воља грађана Србије таква да Народна странка у овом тренутку не представља значајан чинилац у политичком животу наше земље. Поштујући то, моје колеге из Председништва и ја смо одлучили да до даљњег у јавности наступамо само у личном капацитету. Желим да се од срца захвалим свим грађанима Србије који су нам на овим изборима поклонили поверење, као и свим својим саборцима на несебичном залагању у претходним месецима у борби за вредности и политику у коју искрено верујемо. Србија заслужује много више и много боље од онога што данас има. Наставићу да чиним све што је у мојој моћи да се то оствари", написао је Вук Јеремић. БОНУС ВИДЕО:

 

"Поднео сам неопозиву оставку на место председника Народне странке. Ову одлуку сам донео пре неколико дана, а вечерас сам је саопштио људима за које сам осећао потребу да о томе буду обавештени пре остатка јавности - члановима Председништва Народне странке.

Имајући у виду изборне резултате, ово је једини одговоран корак којим се чува достојанство странке, и неопходан предуслов за то да би она могла да се поново уздигне, остајући верна својој изворној политици и принципима. Поносим се што сам у претходних шест година имао част да предводим изузетне људе, којима је интерес народа и Србије био на првом месту.

Они су ми постали породица и моћи ће увек на мене да рачунају. Новог лидера Народне странке ће изабрати наши чланови на Изборној скупштини странке.

Ја се нећу поново кандидовати за председника, али ново руководство ће имати моју безрезервну подршку. О учешћу и евентуалним коалицијама на свим изборима који би могли да се догоде пре Изборне скупштине странке одлучиваће Председништво Народне странке, које је од данас у техничком мандату.

Подржавамо захтеве грађана и опозиционих странака да дође до нових избора на свим нивоима, у складу са законом. Независно од изборних услова и свих других неповољних околности у којима смо се борили, нема сумње је да је воља грађана Србије таква да Народна странка у овом тренутку не представља значајан чинилац у политичком животу наше земље.

Поштујући то, моје колеге из Председништва и ја смо одлучили да до даљњег у јавности наступамо само у личном капацитету. Желим да се од срца захвалим свим грађанима Србије који су нам на овим изборима поклонили поверење, као и свим својим саборцима на несебичном залагању у претходним месецима у борби за вредности и политику у коју искрено верујемо.

Србија заслужује много више и много боље од онога што данас има. Наставићу да чиним све што је у мојој моћи да се то оствари", написао је Вук Јеремић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".