Оптужицом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, Марко К, који је иначе полицијски службеник, и Милош Ј. се терете за кривично дело Разбојништво, а Алан Н. кривично дело Разбојништво у помагању.

Тужилаштво је предложило суду да Милошу Ј. и Марку К. продужи притвор да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

Постоји оправдана сумња да су Марко К. и Милош Ј, по упутствима која су добили од Алана Н, који је познавао прилике оштећеног Д.Ј., 10. октобра 2023. године око 11 сати на Новом Београду чекали да оштећени приђе улазу у зграду у којој станује, па су му обојица пришли и најпре га онеспособили употребом бибер спреја који су му попрскали у предео очију и лица.

Потом су му из руке истргли папирну кесу у којој се налазио новац у износу од 100.000 евра, а који новац је Д.Ј. претходно узео од једног кинеског држављанина.

Осумњичени су кренули да беже, а оштећени је покушао да их заустави, задржавши једног од њих за дуксерицу, међутим он га је ударио два пута у пределу главе, услед чега је оштећени задобио лаке телесне повреде.

Окривљени су се након тога трчећи удаљили ка месту где их је чекао Алан Н. у возилу марке “Крајслер”.

Пошто су се удаљили, новац су накнадно поделили између себе, а део новца је пронађен и уз потврду одузет од Алена Н.

 

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".