Кија Џуб из Оклахоме у Америци, која ће ускоро постати мајка трећег по реду детета, објавила је у уторак на свом ТикТок профилу видео са тематиком откривањем пола своје бебе.

Због начина на који су она и њен супруг то урадили, изабравши да уђу у базен пун ледене воде који ће им у једном тренутку открити да ли се ради о дечаку или девојчици, видео је добио више од 32,5 милиона прегледа.

На снимку, Кија и њен муж користе најпре тег да разбију горњи слој леда из леденог базена, а затим улазе у њега. А онда након само неколико тренутака касније вода је постала ружичаста, што је указало да овај пар очекује девојчицу.

"Ово је толико ужасно"

Иако овај потез можда и није тако чуда за саму Кију, која се на ТикТоку и представља као "Ледена краљица" где често објављује видео снимке на којима урања у ледене купке, многи су овом пару замерили зашто су то урадили и са бебом у стомаку. Па је тако један од њених пратилаца овај гест назвао тај "тако чудно али очекивано".

Ипак, неколико људи испод њеног видео снимка доводило је у питање безбедност купања трудница у леду док је трудна.

 

 

"Да ли је то безбедно за бебу", "Најгори начин откривања пола детета које сам икада видела", "Ви стварно мислите да она не зна шта може и шта не може да уради када је ово у питању!? Честитам мама", "Ово је толико ужасно", "Назови је Елза" "Количина људи који не знају да је ово ваш нормалан садржај је урнебесна", "Људи, докле све ово иде?" писали су они.

Ово није први пут да је Кија критикована због својих ледених купки.

Џуб се раније ове године мало загрејала када је рекла да њена мала деца, Дејмон и Хермиона, воле да се купају у леденим купкама поред ње. У једном од својих видеа рекла је да је њена ледена купка 35 степени Фаренхајта - иако није јасно да ли су ледене купке њене деце биле тако хладне.

Шта кажу лекари?

Доктор Доминик Кинг, лекар спортске медицине на Одељењу за ортопедску хирургију Кливлендске клинике, рекао је тамошње медије да ледене купке имају неке предности за труднице те да укључују подизање расположења, јачање имунолошког система и смањење отока и упале, као и побољшано здравље кожене. Ипак не препоручују се малој деци или особама са одређеним здравственим стањима.

Такође, криотерапија (хладна терапија), може пружити низ предности, као што је ублажавање болова у мишићима, смањење основне телесне температуре, повећање фокуса и довођење до бољег сна и мање упале.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)