- По налогу Вишег јавног тужилаштва, полиција је хитно реаговала и брзо пронашла починитеље. На жалост, не постоји снимак јер се злочин одиграо у Змајевој улици где нема камера. Након сазнања, полиција је привела децу са родитељима у зграду МУП-а где је обављен информативни разговор. У канцеларије смо уводили једно по једно дете са родитељима. У питању је неколико дечака млађих од 14 година. Они су изјавили да су се играли бацајући петарде, а онда је наишао пас и неко је то предложио – сазнајемо незванично од надлежних.

Како пише Курир, дечаци су били преплашени, неки су заплакали.

- Готово одмах су сви дечаци признали, а родитељи су били ужаснути. Почињали би да вичу на своје дете, али су их инспектори прекинули уз опаску да то раде када изађу из станице. Заиста, родитељи су били у шоку, неверици, огорчени. Лица су им била скамењена. Једном оцу је позлило. Почео је убрзано да дише, да црвени, да губи дах. Одмах су му инспектори помогли, умили га, дали му воду да попије – сазнаје Курир од надлежних.

Ови дечаци, обзиром на године, не могу бити законски санкционисани.

 

 

Предмет ће бити предат Вишем јавном тужилаштву у Зајечару. Како незванично сазнајемо, постоји могућност да по некој основи родитељи добију санкције.

БОНУС ВИДЕО: