Сумња се да је он, због неадекватне бриге, допустио да му из стана побегне питон који је у мају пронађен у близини једног фудбалског терена у Суботици.

Питон је збринут у Зоолошки врт на Палићу. Против осумњиченог биће поднета кривична пријава, у редовном поступку, Основном јавном тужилаштву, саопштила је суботичка полиција.

Питон изазвао драму на теренима

Подсетимо, 24. маја се у Суботици одиграла права драма на теренима ФК "Електровојводина" када се појавила огромна змија, и то ни мање, ни више, него лоптасти питон.

Иако је епилог приче био срећан и нико није повређен, међу присутнима је завладала неверица, страх, паника, јер је реч о великој змији која може да опасно угрози човека.

У том тренутку на терену и у близини је било око стотину деце, њихови родитељи, баке и деке, а међу њима и херој овог инцидента Ненад Вучковић. За "Блиц"је рекао тада да је управо дошао из Полицијске управе у Суботици где је дао изјаву.

-Водио сам унука који има шест година на тренинг, на "Север". Било је сигурно око 100 деце, више генерација, од 6, 8, 10, 12 година, пун терен деце и још и ми одрасли. Седео сам на трибинама и посматрао унука да би видео његове прве потезе у фудбалу. Иза леђа чујем разговор, каже човек "Људи, да ли сте видели колика змија". Окренуо сам се и видео је на стази, на бетону. Погледам је и видим да је питон. Да ли је могуће?! Разбежале се жене по трибинама, остали гледају и снимају. Пришао сам му, а он иде на мене - испричао је дан после иницидента за "Блиц" Ненад Вучковић.

Према његовим речима пришао је змији иза леђа, и она се пружила право и отишла испод трибина.

-Ухватио сам га за реп и повукао. Чим сам га повукао, али је јако тежак, има метар и по сигурно, а јак као бик, окренуо се према мени, подигао главу и у круг се замотао око мене. Само сам гледао како да га ухватим, а да га не повредим. Можда је нечији мезимац, откуд знам - прича Ненад Вучковић.

У једном тренутку је угледао колица за послугу, догурао их је и помислио да би било добро да га поклопи великим колицима. Левом руком га је држао за реп, и борио се с њим.

"Кад сам га ухватио за главу био је мој!"

-Већ прсти нису могли да ми издрже колико је јак. Један момак ми је помогао и једна жена је донела плетену ташну. Испразнили су смеће и донели су стара врата од дасака. Рекао сам им када га убацим у ташну да га поклопе тиме. Прво сам га ухватио за главу, онда је био мој, и ставио сам га у торбу. Трајало је то, мучили смо се бар пола сата. Био је у корпи за смеће, поклопљен и сачекали смо полицију - испричао је Вучковић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: