Звезда са Бахаром, упркос великим улагањима, није успела да избори европско пролеће, освојен је само бод у Лиги шампиона, а у првенству је друга, са бодом мање од Партизана.

Са друге стране, промоција Владана Милојевића, добро познатог лица на стадиону "Рајко Митић" одржаће се у петак од 13 сати.

Претходно, Звезда ће сутра током дана споразумно раскинути уговор са Бараком Бахаром, који није испунио очекивања, ни у Лиги шампиона, ни у Суперлиги Србије, а кулминација неуспеха је пораз у дербију од Партизана (2:1).

Учинак Бахара и Милојевића на клупи Звезде

 

Барак Бахар
(тренер Звезде од 29. маја 2023)  

Владан Милојевић (тренер Звезде од јуна 2017. до децембра 2019) 

Број утакмица: 28  Број утакмица: 149
Победа: 18 Победа: 106
Пораза: 8 Пораза: 17

Ко је Владан Милојевић? Биографија за понос звездаша

Како су „Новости“ јавиле још трећег дана новембра, црвено-бели су тада контакирали са својим бившим тренером Милојевићем и позвали га да се врати са помоћником Небојшом Милошевићем, такође дугогодишњим чланом Звездиног стручног штаба.

Милојевић је тада са успехом на Кипру водио Аполон из Лимасола, али се, како смо сазнали обрадовао позиву. Недуго затим је уследио и растанак са поменутим клубом.

Тако се стекао први услов да се врати на „Маракану“ где је направио историјске успехе - два пута заредом је увео Звезду у Лигу шампиона, са много слабијим и јефтинијим тимом него што је садашњи.

Фото: Профимедиа

 

Зашто је Барак Бахар смењен?

Управа црвено-белих није желела да више чека, да се "страсти смире" после бурне утакмице у Хумској, већ је одлучила да се "захвали" израелском стручњаку.

Иако је на располагању имао најскупљи тим у историји Звезде, Бахар не само да није успео да освоји јесењу титулу (Партизану су те почасти припале победом у 171. првенственом дербију), већ ни у Лиги шампиона, у који се екипа с Маракане аутоматски, без квалификација пласирала, није успео да избори треће место у групи, тиме и европско пролеће.

Фото: Профимедиа

 

Са игром која је често била испод свих очекивања "делија", са тактиком која је најављивала много када се побеђивала Фиорентина са 5:0 на припремама, Барак Бахар је дошао до тога да је већина звездаша једва дочекала овај растанак. А још радоснији су навијачи због човека који се враћа на кормило екипе са стадиона "Рајко Митић".

БОНУС ВИДЕО: