Па да подсетимо, злочин се догодио 5. јуна 2022. када је окривљени дошао код жртве кући, која је у том тренутку косила траву у дворишту. Убрзо су се посвађали, а помахнитали Павловић је потом избо ножем 26 пута по целом телу. Несрећна жена, како смо раније преносили, покушала је да се спаси, али је од задобијених повреда издахнула насред дворишта. Окривљеном је продужен притвор који може трајати до упућивања на извршење казне затвора.

Ово је првостепена пресуда на коју у одбрана и тужилаштво имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду. Поступајућа судија је образлажући пресуду рекла да је суд прихватио правну квалификацију тужилаштва односно да је Зоран Павловић извршио кривично дело тешко убиство на свиреп начин.

- Судско веће није прихватило предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду да се окривљени осуди на казну дожиовтног затвора, јер како су навели, он раније није био осуђиван. Такође, утврђено је да је окривљени током извршења кривичног дела био под дејством алкохола, али да то није утицало на његову свест - речено је на суђењу у Палати правде.

Фото: Новости

 

Тужалац је иначе, у својим завршним речима навео да је окривљени показао свирепост приликом убиства и из тог разлога је тражио доживотни затвор за ово кривично дело.

Адвокат оштећених навео је да се слаже са речима тужиоца, као и да желе правно-имовински захтев у вредности од пет милиона динара за свако дете убијене жртве. С друге стране адвокат окривљеног навео је да неспорно то да је његов клијент починио кривично дело, али је нагласио да треба да се боље анализира личност окривљеног.

- Тражим да се мој клијент осуди на блажу казну затвора за ово кривично дело. Такође, сматрам и да притвор треба да му се замени блажом мером, оносно забраном напуштања стана - рекао је између осталог бранилац Зорана Павловића.

Подсетимо, након што је Зоран Павловић свирепо убио своју дојучерашњу девојку, са којом се како смо раније писали, мирио и свађао, покушао је да се убије тако што је себи пререзао врат и убо се ножем у груди, али је он колима Хитне помоћи тада брзо превезен и лекари су му спасили живот.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: