Православни верници и Српска православна црква три дана обележавају Светог Николу, једну од највећих слава за коју важи оно чувено: "Пола Србије иде, пола Србије спрема трпезу за Светог Николу".

Цеца Ражнатовић, Вики Миљковић, Зорица Брунцлик, Снежана Борјан, Дарија Кисић само су неке од јавних личности које сваке године обележавају овај свети дан, а понекад нас и почасте фотографијом из топлог дома, где се слави Никољдан.

Фото: Инстаграм принтскрин/jelenatomasevic_official

 

 

Међу њима су и глумац Иван Босиљчић и његова супруга, који такође славе Светог Николу, а пре две године за време короне имали смо прилику и да видимо славски колач Јелене Томашевић који је одушевио многе и о коме се и дан-данас прича.

Наиме, Јелена је објавила слику колача који је украшен двема плетеницама од теста, а изнад фотографије честитала је свима славу и кратко написала: „Мојих руку дело".

Фото: Инстаграм принтскрин/jelenatomasevic_official

 

 

Уколико сте у дилеми како ове године украсити славски колач за Никољдан, ето вам идеје од поп певачице, а ми вам нудимо најлепши рецепт за прављење славског колача.

Рецепт за славски колач

Потребно је:

1 кг брашна Т- 400 глатко

450 мл воде + 30 мл

50 мл уља

30 до 40 г квасца

1 кашичица шећера

2 кашичице соли

Припрема: Умесите глатко тесто и оставите да нарасте око сат времена. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 10 минута. Затим смањите на 180 степени Целзијуса па и на 170 Целзијуса и пеците још 35 минута.

Обавезно након 10 минута печења покријте поквашеним папиром за печење.

Након печења врео славски колач премажите уљем. Рецепт преузет са yоутубе канала Кухиња Валентина Мешковић.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: