Она се последњи пут пред публиком појавила 2011. године, а од како јој је супруг преминуо повукла се из града у село, где је пронашла мир и спокој.

Њена ћерка Ивана Михић живи са њом, а овај важан дан провеле су заједно, а Ивана је мајци уприличила мало славље у оближњем локалу у којем су у Иванином детињству често породично долазили и уживали, пише Блиц.

Вера је често знала да каже да је остварила све своје снове, имала је сјајног мушкарца краје себе, добила је ћерку која је све што је икад сањала.

Фото: Архив Борбе

 

 

Ивана добро зна шта њеној мајци прија, па ју је повела на музику, а у најлепшим звуцима старих српских песама глумице су уживале уз чашу доброг вина. 

Оно што су сви могли да премете јесте чињеница да упркос томе што је дубоко загазила у девету деценију живота Вера и даље изгледа сјајно. Понека бора на лицу само су подсећање на године које су за њом.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

 

 

Вера се родила у Београду, 16. децембра 1938. Често се због очевог посла селила и живела у неколико градова у Србији. Као дете је обожавала да одлази у црикус, а он ју је инспирисао, па је пожелела да постане кловн. Ипак, ту жељу није испунила, а касније је пожелела да буде балерина. Ишла је у балетску школу, али се чини да је судбина ипак имала другачије планове за њу.

Као већ зрела девојка уписала је Академију за позориште, филм, радио и телевизију у Београду. Упоредо је студирала и савремену књижевност, на Филозофском факултету, али је у неком моменту схватила да не може да настави с оба, па је књижевност остала недовршена. 

Током каријере имали смо прилику да је видимо у бројним улогама, прославила се широм Југославије, а многе улоге је за њу специјално писао њен супруг, редитељ Гордан Михић. 

Хрватски медији су током Фестивала у Пули 1968. године објавили да је Вера у вези са младим сценаристом и редитељем Горданом Михићем. И већ следеће - 1969. године су се венчали, а оне наредне добили ћерку Ивану.

Њих двоје су били у браку пуних 50 година.

- Гледали су се као деца. Она није скидала поглед с његових очију, а он је миловао њену косу. Били су загрљени. Нешто су шапутали и околина их није интересовала - писао је пре више деценија "Плави вјесник", представљајући Михића као талентованог младог писца сценарија, а Веру као представницу младе генерације филмских звезда - преноси "Yугопапир".

Након његове смрти Вера се повукла из јавности и живи мирним животом далеко од града са својом наследницом Иваном. 

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: