Неколико минута пре него што је осумњичени У. Б. (21) започео свој крвави пир младић Стефан Марковић из Дубоне отишао је кући да једе и тако преживео масакр у селима код Младеновца. Навео је да се још увек није опоравио од свега што се догодило 4. маја кад је убијено девет и рањено 12 особа.

Кобне вечери, Стефан је био на месту где се догодила пуцњава. Истиче да је много људи било у центру села, као и да је доста њих седело у школском дворишту, месту где су се окупљали и дружили свакодневно. Та ноћ је изгледала као свака друга у Дубони, ништа није указивало на трагедију.

"Отишао сам до продавнице да купим себи да једем нешто, а они који су били ту рекли су ми да идем кући да на миру једем. После неколико минута сам рекао: "Добро, ако нико неће да једе, одох ја кући, па долазим поново" и тада сам отишао", објаснио је Стефан.

Он наглашава да је масакр почео неколико минута након што је он отишао кући која је релативно близу дворишта у ком се догодио масакр. "То вече дошли су Д. М. и К. иако нису често долазили, али ето, потрефило се да те вечери буду ту. Сео сам у свој аутомобил и отишао, ништа нисам чуо. Улазим у двориште и у том моменту кренуле су да стижу поруке на Вајберу, где имамо групу, али их нисам гледао јер сам мислио да што пре једем и да се вратим одмах", објашњава он.

У својој кући задржао се мало дуже, јер је морао да помогне свом оцу, па је тек онда почео са вечером и кренуо назад ка центру села. Тада је на телефону видео поруке које су му заледиле крв у венама. "Помислио сам: "Ма дај сад да погледам поруке, не знам шта пишу толико" и онда сам видео да је неко написао да се десила катастрофа у центру села, неко је ишао редом и пуцао на свакога на кога је налетео, речено је да има мртвих и рањених. Испрепадао сам се", објашњава он.

Истиче да се скаменио јер је знао да су му пријатељи тамо. На срећу, неки од њих су пре пуцњаве отишли кући. Истиче да је село врвело од полиције, а да су информације о свему биле штуре. "Улетео сам у аутомобил и кренуо ка тамо. Већ је све било готово, полиција је блокирала центар и нисам могао да прођем. Нисам знао ко је пуцао, нити кога су убили. Отишао сам до комшинице, то је била рођена тетка Д. ког су убили. Погледао сам телефон и видео сам да су њега убили", прича младић.

Истиче да је желео да умре у том моменту јер није смео да каже несрећној жени шта се догодило. Бол коју је тада осетио носиће заувек.

Стефан је у стравичном масакру изгубио пријатеље и рођаке. "Седморо младих је седело у том моменту у школском дворишту, од тога две девојке које су накнадно дошле. Само једна девојка успела је да побегне и да прође без повреда, али њеног брата је убио у Малом Орашју. Пуцао је и на њу, али је, на срећу, није погодио. Они су ми фамилија", каже саговорник.

Цело село је још увек у шоку после свега што се догодило, а никоме од мештана није јасно зашто закон није строжији. "У најбољем случају он ће добити 20 година затвора и из затвора излази у пуној снази, само је питање шта ће се тада догодити, људи верују да ће одмах урадити нешто. Кад је повредио полицајца, нико му није стао на пут. Већ се прича по месту да је поручио да ће се осветити чим изађе за то што му је изгорела кућа и за све што се десило, а за шта нас његова мајка окривљује. Она му иде у посету стално", завршио је Стефан.

Иначе, од дана масакра Стефан пролази кроз нови пакао због мајке осумњиченог, која га готово свакодневно пријављује полицији, без икаквог разлога, што му ремети живот. Досад су све пријаве биле без основа.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".