Потрес се догодио у понедељак у 23:59 часова по локалном времену, на дубини од 10 километара у округу Џишишан у Гансуу, а око 100 км југозападно од главног града провинције Ланџоу, а у њему је повређено најмање 500 људи и оштећено око 6.400 куц́а у тој области и путна и друга инфраструктура, саопштиле су данас локалне кинеске власти.

Јутрос је потврђено да је 105 људи погинуло и 397 повређено у провинцији Гансу, од којих је 16 у критичном стању, рекао је портпарол локалног одељења за ванредне ситуацији на конференцији за новинаре.

Још 13 људи је погинуло,а 182 су повређене у Ц́ингхају, у области северно од епицентра, јављају државни медији.

Још 20 се води као нестало у Ц́ингхају након што су затрпани у клизишту, преноси АП.

Фото: Танјуг/АП

 

 

 

Земљотрес се осетио у вец́ини околних подручја, укључујуц́и Ланџоу, главни град провинције Гансу, око 100 километара североисточно од епицентра.

Од 8 сати ујутру по локалном времену забележена су 32 накнадна потреса, од којих је највец́и био магнитуде 4,0, саопштило је покрајинско одељење за ванредне ситуације.

Кинеско министарство финансија и Министарство за ванредне ситуације данас су доделили 200 милиона јуана (28 милиона долара), као помоц́ погођеним провинцијама Гансу и Ц́ингхај, јавила је кинеска државна телевизија,а преноси Ројтерс.
 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".