Како је саопштено из Тужилаштва, приведен је у сарадњи са ПС Врачар и одређено му је задржавање од 48 часова. У том року ће бити приведен на саслушање, а о даљем току поступка и мерама обезбеђења присуства окривљеног у овом поступку, јавност ће бити благовремено обавештена. Милошевић је, иначе, крајем прошле недеље виђен у близини београдске Основне школе "Владислав Рибникар", што је изазвало узнемирење родитеља.

Он је, иначе, пуштен из затвора 20. септембра прошле године након одлужене казне затвора, због силовања, а ухапшен је десет дана касније због сумње да је починио дело угрожавање сигурности.

Оптужним предлогом тада му је стављено на терет да је 27. септембра 2022. године претњом да ће напасти на живот и тело оштећене новинарке Ј. Р., угрозио њену сигурност, јер је приликом интервјуа који је оштећена радила са њим заједно са колегиницом И. Т. рекао: "Ако сам ја наумио да вас силујем ја ћу то урадити, ако имам слободу, ако нема камермана да ме спречи, ако нема било ко да ме спречи", као и "Ако дођем да вас убијем, ја ћу да вас убијем ако нема ко да ме спречи", што је код оштећене створило осећај страха и угрожености за сопствену безбедност.

Међутим, у априлу ове године, Први основни суд у Београду је донео првостепену пресуду којом је Милошевић ослобођен од ове оптужбе, када му је и укинут притвор.

БОНУС ВИДЕО: