Судар се догодио у недељу, када су амерички председник и његова супруга напуштали Бајденов изборни штаб, где су ручали са члановима тима за предстојећу председничку кампању.

Припадници председничког обезбеђења су опколили возило које је изазвало судар, а Бајденови су се безбедно вратили својој кући у Вилмингтону.

Агенти Тајне службе који штите председника САД Џоа Бајдена потегли су оружје на возача аутомобила који се закуцао у џип из његове пратње. На снимку који круже мрежама чује се како му наређују да отвори врата возила.

Инцидент се догодио у недељу око 20 часова по локалном времену када су Бајден и његова супруга излазили из предизборног штаба у Вилмингтону у Делаверу.

 

 

Бајден је застао и изненађено погледао у правцу судара.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Инцидент се догодио на раскрсници, а како су амерички медији јавили, аутомобил који је ударио у џип из председничке колоне има таблице Делавера.

Возило је, како преносе светски медији, покушало да да настави ка затвореној раскрсници пре него што је особље Тајне службе са извученим оружјем кренуло у акцију и опколило возача, дајући му упутства да подигне руке.

Име возача није објављено.

Из Беле куће се нису још огласили овим поводом. Амерички медији преносе да су Џо Бајден и прва дама безбедно смештени у возило и одведени.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС ВИДЕО: