То прича Слободан Митровић (67) из Бање Ковиљаче возач "мерцедеса" у који је на пружном прелазу у лозничком селу Козјак у суботу, око после шест увече, ударио теретњак.

Митровић је у суботу, за сваки случај, задржан у лозничком ЗЦ на посматрању, а за Курир каже да се осећа добро и да нема ни најмању огреботину. За воланом је од 18 године, возио је камионе, таксирао двадесет и нешто година и никада није направио ниједан прекршај, нити је имао проблема у саобраћају. Важи за опрезног возача који поштује прописе, и сви који га знају не могу да верују да се њему деси нешто овако.

- Кренуо сам по супругу, испред пружном прелаза пребацио у другу и зауставио се. Погледао десно, а онда се из супротног правца појављују три возила и прво је имало дуга светла. Потпуно ме заслепио и када сам погледао лево, у правцу одакле је воз стигао, нисам видео ништа. Мој прозор није био потпуно затворен и нисам ни чуо ништа. Добро и видим и чујем. Воз није свирао, чуо бих га. Убацио сам у међувремену у прву, кренуо и то и би. Ударац, шкрипа, завршио сам на седишту сувозача, а десни браник локомотиве у мојим колима. Када се воз зауставио изашао сам из аута. Чујем људе вичу ‘‘Је ли жив’‘, кажем им станите, добро сам. Онда се вратим до кола, по документа, седнем на десно седиште, лево је пуно стакла. Видим да нигде нисам ни огребан. Извадио сам телефон да сликам, људи око мене питају шта то радим. Погледам, а пут на коме сам био неколико секунди раније далеко, кажу да ме је по шинама воз гурао 200 метара. Немам појма колико је све трајало од ударца док нисам изашао из кола, онолико колико возу треба да се заустави. Добро сам, ништа ме не боли – причао је неколико сати после судара са теретњаком Слободан.

Слободан је јутрос пуштен на кућно лечење. Хтео је одмах да позове некога да га вози кући, али је стигла Хитна помоћ коју је неко у међувремену звао па је морао са њима. До болнице је стигао седећи. Његов син Саша каже да је Слободан возач који стриктно поштује прописе и безбедност му је на првом месту.

- Цео живот је за воланом и увек вози по ПС-у. Кад наиђе и на прелаз са подигнутом рампом увек стане и стално говори ‘‘верујем само својим очима’‘. Не пада му на памет да крши иједан пропис и свима је невероватно да се овако нешто догоди њему. Ако окуси кап алкохола неће за волан. Такав је. Стао је пред пружни прелаз, али ето десило се,важно је да је жив и здрав – каже Саша.

Ово није први пут да се дешавају овакве ствари на том пружном прелазу у Козјаку који нема рампу, али је прописно обележен. Мештани тврде да се слични догађаји једино могу спречити постављање рампе јер нису сви као Слободан. Јачи од теретњака.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: