Звезда серије "Пријатељи", која се прославила улогом чувеног Чендлера Бинга, Метју Пери напустио нас је у 55. години, а вест о његовој смрти шокирала је цео свет. Пери је пронађен у свом ​​ђакузију у Лос Анђелесу 28. октобра. Многи су се питали да ли недозвољене супстанце имају везе са тим јер је глумац, нажалост био познат и по томе.

Фото: Профимедиа

 

 

Први токсиколошки налази показали су да није имао дрогу у крви, али су последњи и коначни откили да је неколико фактора довело до смрти славног глумца, а један од њих је предозирање кетамином. Сада су испливале нове информације - глумац заправо никада није био "чист", тврди његов пријатељ, а преноси "ДаилyМаил". Он је у својим мемоарима писао да се коначно изборио са демонима зависности уз помоћ тренера за трезвеност и најбољег пријатеља.

Фото: Јутјуб принтскрин/Q with Tom Power

 

 

Међутим, његов близак пријатељ који није желео да се представи, тврди нешто веома шокантно - "Лагао је све да је чист. Никада није био. То је тужно. Знате, највећа лаж коју је изговорио је била за њега. Умео је да буде веома манипулативан када је у питању његова борба са зависношћу, али то је била мука, борба и он се борио до самог краја".

Фото: Профимедиа

 

 

Резултати аутопсије објављени у петак су навели да је глумац умро од "акутних ефеката кетамина" и утапања. Метју Пери је у организму имао сличне количине кетамина као особа под тоталном анестезијом - "Фактори који су додатно утицали на смрт господина Перија су утапање, болест коронарних артерија и ефеката бупренорфина (који се користи за лечење поремећаја употребе опиоида). Начин смрти је несрећан случај", рекли су из канцеларије патолога округа Лос Анђелес.

Фото: Профимедиа

 

 

Медицински иследник је, након Перијеве смрти, пријавио да је примао терапију инфузије кетамина као лечење депресије, али последња сесија је била недељу и по пре него што је умро, а кетамин у организну остаје само три до четири сата. 

Њега су на вечни починак испратили најближи чланови, пријатељи, сарадници, али и цела екипа из серије "Пријатељи", која није остала до краја сахране.

БОНУС ВИДЕО: