Данас је изборни дан у Србији када ће се грађани изјаснити о политичкој понуди на републичком, покрајинском и на нивоу 65 градова и општина.

Резултате излазности, као и резултате избора осим Републичке изборне комисије и општинских изборних комисија пратиће агенције ЦеСИД и ИПСОС. Са те адресе ће, вероватно, стићи и прве процене изборних резултата у Србији.

- За ову прилику ће бити припремљен стратификован узорак од 865 бирачких места са којих ће се током дана прикупљати подаци о излазности односно током вечери о изборним резултатима. Током изборног дана, ЦеСИД и Ипсос Србија ће пет пута објављивати процене излазности (пресеци у 09:00, 11:00, 14:00, 17:00 и 19:00), док се први резултати за парламентарне изборе очекују око 21.30 после чега ће се уживо ажурирати до момента до када Ипсос Србија и ЦеСИД не објаве прелиминарну процену изборних резултата и припадајућих мандата. Након тога ће се објављивати процене са београдских избора - стоји на страници ЦеСИД-а.

Они додају да ће:

- ЦеСИД као и ранијих година пратити читав изборни процес и о томе путем сајта, друштвених мрежа, саопштења и изјава медијима обавештавати јавност током изборног дана, као и у прелиминарном и финалном извештају посматрачке мисије после избора.

(СрбијаДанас)

БОНУС ВИДЕО: