Према подацима, осумњичени је са још четири особе ушао у кућу у Пјанополију, где је развалио врата, али су га власници изненадили.

Овом приликом криминалци су, отевши нешто златног накита и готовине, претили присутнима, упустивши се у крац́у тучу како би успели да побегну, преноси Ецоделлалоцриде.

Полиција је одмах стигла на лице места и успела је да заустави 33-годишњака, док су остали саучесници вец́ отишли ​​у плавом мерцедесу класе А. Код наводно осумњиченог Србина су након претреса пронађени украдени сатови и накит.

Надаље, испоставило се да је нешто раније у другом граду, иста група са ових простора била одговорна за још једну крађу у куц́и, из које су наводно изнели сатове и готовину.

Ухапшена особа је, по налогу дежурног тужиоца, потом спроведена у затвор.

У међувремену, истраге које је водило јавно тужилаштво града Пијана, омогуц́иле су да се реконструише начин рада криминалне групе која, према тврдњама, делује по добро испланираним оперативним процедурама.

Полиција је навела да осумњичени крадљивци прво звоне на врата, како би се уверили да власници нису ту, а потом великом брзином краду драгоцености.

Истрага се наставља са циљем да се ухапсе преостали саучесници у злочину

БОНУС ВИДЕО: